KARAMARKO NAPADA

'Ispred Buljevićeva doma je ophodno policijsko vozilo'

22.10.2012 u 18:15

Bionic
Reading

Šef HDZ-a Tomislav Karamarko traži osnivanje saborskog istražnog povjerenstva oko afere MUP-SOA te je najavio da će tražiti ostavku ministra policije Ostojića. Zajedničku presicu premijera i predsjednika nazvao je klasičnim primjerom obmanjivanja javnosti obrnutim tezama

'Pakiraju Buljeviću da je kriminalac kako bi opravdali svoje kriminalne radnje', oštar je bio Karamarko te otkrio novinarima da je ispred Buljevićevog doma parkirano ophodno policijsko vozilo.

Upozorio je da ni predsjednik ni premijer u dva navrata nisu odgovorili na novinarsko pitanje zašto je smijenjen šef Ureda Vijeća za nacionalnu sigurnost Petar Mišević.

Tomislav Karamarko

'Kako gospoda zaboga znaju da je sve bilo u redu? Da li po izvješću Miševića (koji je autor izvješća na koje se pozvao Večernji list, koji je otkrio priču o navodnim nezakonitim postupcima PNUSKOK-a)?', rekao je Karamarko i izrazio je bojazan da će izvješće dok dođe do saborskog Odbora za unutarnju politiku i nacionalnu sigurnost biti djelomično uništeno i pročišćeno. Zdušno je uzeo u obranu bivšeg šefa SOA-e Buljevića istaknuvši njegovu stručnost i sposobnost koje su, istaknuo je, prepoznate u inozemstvu. Tvrdi da mu se ovo događa jer se nije dao staviti u službu politike.

Na novinarsko pitanje osjeća li se odgovornim za stanje u SOA-i i MUP-u Karamarko je odgovorio negativno, dok se na pitanje otkud on zna sve pojedinosti ove afere najprije zbunio, pa pojasnio kako sve govori na temelju medijskih napisa. Izjavio je kako se ne bi čudio da i njegove pozive izlistavaju.

Zaključio je kako je ipak zadovoljan što su se vladajući počeli baviti obavještajnim sustavom s obzirom da devet mjeseci nisu sazvali sjednicu Vijeća za nacionalnu sigurnost niti donijeli strategiju nacionalne sigurnosti.