Hrvatska POBUNA

Mljekari danas obustavljaju isporuku mlijeka

  • Autor: VLM
  • 22.10.2012 7:15:05
  • 21.10.2012 12:52:34

Sutra neće biti isporučeno mlijeko za cijelo područje Hrvatske, a ako pak vlast hoće mlijeko na policama, neka nas posluša ili ostane pri svome i omogući daljnji nekontrolirani uvoz mlijeka, upozorio je Laslo

Isporuka mlijeka s domaćih farmi bit će sutra obustavljena za cijelu Hrvatsku, najavio je Antun Laslo, predsjednik Zajednica udruga seljaka Slavonije i Baranje te mljekara koji traže da se poveća otkupna cijena mlijeka sa 2,40 na 4,05 kuna po litri. Dodatnu poteškoću domaćim mljekarima, koji su se odlučili na ovaj korak, osim niske cijene mlijeka na hrvatskom tržištu, pričinila je i ovogodišnja suša koja je drastično smanjila zalihe hrane za stoku.

'Ostajemo pri svome - sutra neće biti isporučeno mlijeko za cijelo područje Hrvatske, a ako pak vlast hoće mlijeko na policama, neka nas posluša ili ostane pri svome i omogući daljnji nekontrolirani uvoz mlijeka. A cijena takvog mlijeka ne samo da će biti viša, nego i više vrednovana od našeg, iako nije i kvalitetnije', upozorio je Laslo.

Ministarstvo poljoprivrede za srijedu je najavilo sjednicu Savjeta za mlijeko, na kojoj bi trebale biti i definirane mjere pomoći mljekarstvu. No seljaci nisu željeli čekati dogovor za stolom, nego će u nove akcije krenuti već u ponedjeljak.

'Nije nam žao što moramo prolijevati i mlijeko, jer to činimo od početka ove godine kako bismo pokazali u kakvim nezavidnim uvjetima proizvodimo', istaknuo je Laslo.

221390,221276,221091,220875
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još