Hrvatska JOSIPOVIĆ O 'NOVOM' REFERENDUMU

'Ne razumijem Milanovića! Mi smo svoje članstvo izglasali!'

Predsjednik Republike Ivo Josipović izjavio je danas na svečanoj sjednici u povodu 770. obljetnice Grada Samobora da nije razumio izjavu premijera Zorana Milanovića o mogućem izlasku na referendum o hrvatskom članstvu u Europskoj uniji te da je Hrvatska svoje članstvo izglasala

'Mi smo svoje članstvo izglasali i sada čekamo ratifikacije', kazao je Josipović zamoljen za komentar izjave premijera koji je na početku summita 27 zemalja članica EU u Bruxellesu ocijenio da su pitanja o kojima se raspravlja posljednjih mjeseci u EU vrlo važna, da ih se ne može jednostavno prihvatiti te da će hrvatski građani možda o tim temama morati odlučivati na referendumu.

Josipović je ustvrdio da će Hrvatska 1. srpnja iduće godine postati članica EU te dodao da, 'ako se pojavi neko pitanje, bilo unutarnje ili vanjske politike, uvijek je sukladno ustavu i zakonu moguće da o tome odluče građani na referendumu'.

Upitan radi li vlada dovoljno na informiranju građana o EU, kazao je da je sada najvažniji rad na informacijama o projektima i fondovima EU.

'Tu postoje značajni napori', ustvrdio je, ali i dodao da bi građani morali biti više informirani s obzirom da je EU njihova budućnost.

221372,221300,221144,221308
Komentirajući nedavne izjave da HDZ ogovara vladu u inozemstvu rekao je da su razlike među strankama dio političkog života. 'Prema tome, i povremene prepirke dio su sporta koji zovemo politika', kazao je.

Upitan o mogućoj kandidaturi Kolinde Grabar Kitarović za predsjednicu države, Josipović je rekao da svakog političara cijeni te da će i ona biti ozbiljan kandidat ako see odlući za predsjedničku utrku.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još