Hrvatska ZA GRAĐANE I DALJE ISTO

Ukidaju se vize za diplomatske i službene putovnice Kosova

Ministarstvo vanjskih poslova i europskih integracija (MVPEI) objavilo je u srijedu da se od četvrtka, 21. svibnja ukidaju vize za Hrvatsku nositeljima diplomatskih i službenih putovnica Kosova i još nekoliko zemalja

Glasnogovornik MVPEI-a Mario Dragun izjavio je da se, osim za Kosovo, vize ukidaju i za diplomatske i službene putovnice Alžira, Perua i Kolumbije.

Vijest su prenijeli i elektronički mediji na Kosovu koji navode da je o toj odluci hrvatsko veleposlanstvo u Prištini izvijestilo kosovsko Ministarstvo vanjskih poslova. Kosovske institucije višekratno su zatražile liberalizaciju viznoga režima s Hrvatskom s obzirom na svestrane bilateralne odnose, ali režim za građane koji žele putovati u Hrvatsku ostaje nepromijenjen, prenose mediji.

Službeni Zagreb priznao je neovisnost Kosova i otvorio veleposlanstvo u Prištini. Resorno kosovsko ministarstvo priprema se za otvaranje veleposlanstva u Zagrebu, a na taj se natječaj javilo najviše kandidata u odnosu na ostalih 19 zemalja u kojima će Kosovo imati svoja veleposlanstva, prenose mediji u Prištini.

  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još