Hrvatska IZVJEŠĆE ZA 2008.

Sabor danas o braniteljskom fondu

  • Autor: tportal.hr
  • 21.5.2009 9:56:42
  • 21.5.2009 9:26:32

Hrvatski sabor će današnju sjednicu započeti raspravom o poslovnom izvješću o radu Fonda hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata i članova njihovih obitelji za prošlu godinu

Na dnevnom redu je i izvješće o provedbi Zakona o pravima hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata i članova njihovih obitelji za 2008. Hrvatski branitelji članovi Fonda hrvatskih branitelja (FHB) dosad su prodali 27,7 posto svojih udjela u tom fondu, tj. 1,62 od 5,83 milijuna udjela, izvijestilo je krajem travnja društvo za upravljanje Fondom Erste invest. Za te je udjele isplaćeno oko milijardu kuna, prenosi HRT.

Riječ je o Fondu koji je osnovala hrvatska Vlada i kojem je prepisala sedam posto dionica Ine i HT-a, a njegovi članovi tj. udjelničari su hrvatski branitelji koji su udjele dobili u skladu s kriterijima na temelju sudjelovanja u obrani RH ili obitelji poginulih branitelja.

Upravni odbor Fonda podnio je saborskom Odboru za ratne veterane krajem ožujka poslovno izvješće, a članovi Odbora tada su poslovanje Fonda ocijenili pozitivnim.

  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još