SMRT OD DROGE

Matea Hohnjec puštena, njezin muž ostaje iza rešetaka

Bionic
Reading

Josipu Nikiću (33) danas je određen jednomjesečni istražni zatvor zbog opasnosti od ponavljanja djela dok je njegova supruga Matea Hohnjec (25) puštena da se brani sa slobode

Oboje su kazneno prijavljeni da su dali drogu 20-godišnjoj Tei D. u noći na nedjelju u stanu na Laništu od koje je ona preminula.
Kako doznaje Jutarnji list, Nikić još nema odvjetnika, a oboje su se pred Županijskim državnim odvjetništvom branili šutnjom. Državno odvjetništvo predložilo je pritvor i za Josipa i za Mateu, no sudac istrage je odlučio da se Nikića zadrži iza rešetaka, a Mateu je pustio na slobodu.

Još se čeka toksikološki nalaz kako bi se utvrdilo koja je točno droga bila presudna za smrt 20-godišnje djevojke na tulumu na Laništu.
Podsjetimo, Josip Nikić i njegova supruga Matea, sestra bivše ritmičke gimnastičarke Stefany Hohnjec, uhićeni su u ponedjeljak navečer jer su dali drogu 20-godišnjoj T. D., koja se njome predozirala u subotu navečer u njihovom stanu na zagrebačkoj Jaruščici.

Nikić i Hohnjec priredili su zabavu u stanu na Laništu. Među gostima bila je i mlađa sestra pokojne djevojke, a Tea je nakon njezina odlaska s dečkom ostala kod Nikića. Nakon ponoći Nikić je djevojku u nesvjesnom stanju doslovce donio na rukama do obližnjeg stana u kojemu je živjela sa sestrom. Zatim je o nemilom događaju obavijestio i Teina oca rekavši mu: 'Tei je pozlilo”. Nesretna 20-godišnjakinja još je neko vrijeme davala znakove života, a zatim je preminula na očevim rukama.

Inače, suprug Matee Hohnjec policiji je dobro poznat. Prije tri godine izašao je iz zatvora u Lepoglavi, gdje je služio sedmogodišnju kaznu zatvora zbog čak tri pokušaja ubojstva.