ZASTUPLJENOST ŽENA I DALJE MIZERNA

Pulska policija dobila načelnicu

15.10.2012 u 19:05

Bionic
Reading

Načelnik Policijske uprave istarske Dragutin Cestar predstavio je novoimenovane načelnike Postaje aerodromske, prometne i pomorske policije Pula te načelnike policijskih postaja u osam istarskih gradova, među kojima je i jedna žena

Naime, Tatjana Božac-Maksić, diplomirana ekonomistica i dosadašnja pomoćnica načelnika policijske postaje za kriminalističku policiju u Policijskoj postaji Pula, koja je policijsku karijeru započela 1997. godine, imenovana je načelnicom PP Pula. Načelnikom Policijske postaje Buje imenovan je Ante Finderle, diplomirani inženjer sigurnosti. Finderle je policijsku karijeru započeo 1987. godine, a na mjesto načelnika bujske postaje dolazi sa mjesta načelnika Policijske postaje Pazin.

Iz Ministarstva unutarnjih poslova su priopćili kako su od danas u 179 policijskih postaja imenovani novi načelnici.

Novi rukovoditelji su izabrani nakon provedenog internog oglasa od 7. kolovoza za rukovodeće policijske službenike/ce u Ministarstvu unutarnjih poslova na radno mjesto načelnik/ca policijske postaje.

Isti načelnici postaja ostali su u 73 postaje, dok je 17 načelnika postaja imenovano u druge policijske postaje.

Po prvi puta na ta radna mjesta imenovano je 89 načelnika, dok u šest postaja (tri PP u PU požeško-slavonskoj, dvije PP u PU splitsko-dalmatinskoj i jedna PP u PU virovitičko-podravskoj) načelnici još nisu imenovani.

Na dužnost načelnika PP Pazin imenovan je Valter Opašić, sveučilišni specijalist organizacije i menadžmenta te dosadašnji voditelj odsjeka za izvještajnu analitiku i odnose s javnošću Policijske uprave istarske, koji je policijsku karijeru započeo 1991. godine.

Načelnikom Policijske postaje Labin imenovan je Davor Tomičić, inženjer cestovnog prometa, koji je policijsku karijeru započeo 1984. godine, a na mjesto načelnika postaje dolazi s radnog mjesta načelnika Odjela za sigurnost cestovnog prometa u Sektoru policije Policijske uprave istarske.

Dosadašnji načelnik PP Buzet Denis Merlić, diplomirani kriminalist koji je policijsku karijeru započeo 1996. godine, ponovno je imenovan na istu dužnost. Novim načelnikom policijske postaje Umag imenovan je Davor Švenda, st. spec. kriminalistike, dosadašnji pomoćnik načelnika policijske postaje za sigurnost cestovnog prometa u Policijskoj postaji Poreč, koji je policijsku karijeru započeo 1992. godine.

Načelnikom PP Poreč imenovan je Ivica Kešinović, kriminalist, koji je policijsku karijeru započeo 1993. godine, a na mjesto načelnika postaje dolazi s radnog mjesta pomoćnika načelnika policijske postaje za pomorsku policiju i graničnu kontrolu u Policijskoj postaji Umag. Na dužnost načelnika PP Rovinj imenovan je Božac Renato, st. prvostupnik kriminalistike, dosadašnji pomoćnik načelnika policijske postaje za ustroj i organizaciju rada u Policijskoj postaji Pula, koji je policijsku karijeru započeo 1985. godine.

Načelnikom Postaje aerodromske policije Pula imenovan je dosadašnji načelnik Branko Ivan Bestulić, st. spec. kriminalistike, koji je policijsku karijeru započeo 1989. godine.

Novim načelnikom Postaje prometne policije Pula imenovan je Domagoj Fabijančić, diplomirani inženjer prometa, koji je policijsku karijeru započeo 1994. godine. Fabijančić na mjesto načelnika postaje dolazi s radnog mjesta policijskog službenika za preventivu u cestovnom prometu u Odjelu za sigurnost cestovnog prometa u Sektoru policije Policijske uprave istarske. Načelnikom Postaje pomorske policije Pula imenovan je Emir Jakupović, diplomirani inženjer metalurgije, dosadašnji policijski službenik za delikte protiv opće sigurnosti u Odjelu općeg kriminaliteta Sektora kriminalističke policije Policijske uprave istarske, koji je policijsku karijeru započeo 1994. godine.

Po prvi put su načelnici izabrani internim natječajem. Uz pismene provjere znanja i intervjue, kandidatima se ocjenjivala i motivacija, radno iskustvo u struci, kao i postignuti rezultati, interesi i profesionalni ciljevi.