TIME OUT

Milanović: Račun Zagreba sutra neće biti blokiran

14.10.2012 u 13:16

Bionic
Reading

Račun Grada Zagreba u ponedjeljak najvjerojatnije neće biti blokiran, uvjeravaju predsjednik Vlade Zoran Milanović i predsjednik zagrebačke gradske skupštine Davor Bernardić

Ministarstvo financija od Grada traži povrat 337 milijuna kuna decentraliziranih sredstava i prijeti ovrhom, što grad ne želi uplatiti jer tvrdi da prema zakonu to nije dužan učiniti.

'Iz svega što Grad Zagreb poduzima, vidim da su se jako dobro raspitali o pravnim sredstvima da se to ne dogodi odmah u ponedjeljak. Dakle, neće Grad kolabirati, ali morat ćemo se početi ponašati po pravilima', rekao je premijer Milanović.

'Zagreb sigurno neće biti u kolapsu ako postoji ijedan odgovoran čovjek u gradskoj upravi. Pokušava se stvoriti nered i u taj nered uvući apsolutno sve, no ovo je, nažalost, dokaz u kakvom su stanju gradske financije. Ovaj dug postoji već pet godina', rekao je Davor Bernardić.

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić poručuje da Zagreb neće platiti sporni novac te da vjeruje u rad gradskog financijskog pročelnika Slavka Kojića

'Nećemo uplatiti to i borit ćemo se svim pravnim sredstvima. Ja se nadam da su shvatili. I drago mi je da je premijer rekao da smo pravno dobro potkovani', odgovorio je Bandić na premijerovu izjavu.

'Kad je meni kolega Kojić rekao da jamči životom da nema zareza, zakonskog uporišta da pare budu državne, nego da su pare gradske, ja mu vjerujem', zaključio je zagrebački gradonačelnik.