PORUKA IZ SDP-A:

'Kredit ne može spasiti Hajduk, sve je to farsa!'

13.10.2012 u 10:06

Bionic
Reading

Ivo Baldasar SDP-ov vijećnik u splitskom gradskom vijeću je za Tportal.hr prokomentirao optužbe da je koalicija SDP-a i HNS-a krivac za neizglasavanje garancija za kredit Hajduku. On naglašava da je sjednica Gradskog vijeća bila farsa i populistički politički igrokaz i da ni kredit od 30 milijuna kuna ne može spasiti Hajduk

'Moje kolege iz stranke i koalicije smo jučer pet minuta prije sjednice saznali da zapravo klub ima kratkoročne dugove u iznosu 90 milijuna kuna. To nigdje do sada nije pisalo i uvijek se spominjala manja cifra od oko 50 milijuna kuna. Za primjer dugovi dobavljačima su u roku od tri mjeseca narasli s otprilike 17 na 21 milijun kuna. To je za mene razočarenje jer sam smatrao da će se voditi jedan ozbiljan razgovor o sanacijskom programu kluba, međutim vidjeli smo da tu nema ni programa, ni dovoljno ozbiljnosti.

Mislim da se Hajduk neće spasiti s ovim kreditom. Do sada se u Gradskom vijeću nije nikada tražio konsenzus, a sada smo na ucjenjivački način bili dovedeni u situaciju ili smo svi za, ili mi nećemo glasati. Žao mi je što sam uopće sudjelovao u ovakvom političkom igrokazu', rekao nam je Baldasar, potencijalni SDP-ov kandidat za gradonačelnika na lokalnim izborima.

On je neugodno iznenađen činjenicom da čelni čovjek Hajduka Marin Brbić nije prezentirao ozbiljan program koji će izvesti Hajduka iz krize te naglašava da u ovako teškoj situaciji trebaju tri 'hladne glave', a ne situacija u kojoj odlučuje ulica. Najavio je razgovor sa stranačkim kolegama o ovoj temi sutra na kojoj će predložiti da SDP više ne sudjeluje u ovoj farsi.

'Na ovaj način cijeli grad spašava jednu lošu politiku koja se vodila dugo vremena u Hajduku, ali i u gradu. Neshvatljivo je da tipovi poput Svaguše uopće raspravljaju o toj temi, nakon svega', kaže Baldasar.

Naglašava da grad Split ima i drugih problema. 'Dosta nam je HDZ-ovog i Kerumovog populizma, opljačkali su Hajduka i sve ostalo, a sada imaju hrabrosti pričati o nekakvom spašavanju. Hajduk zaslužuje razgovor, ali što je s ostalim propalim poduzećima. Svi ostali problemi stavljeni su na čekanje zbog Hajduka', zaključuje Baldasar, te napominje da ima samo dva modela za spas kluba, tako da mu se da malo po malo novca da može živjeti, a tek nakon toga bi uslijedila eventualno dodatna emisija dionica i dokapitalizacija.