ODLIČNE VIJESTI IZ CHICAGA

Malena Stephanie uspješno operirana

11.10.2012 u 09:32

Bionic
Reading

Djevojčica Stephanie Milda (5) iz Zadra uspješno je operirana u bolnici Duchossois Center for Advanced Medicine u Chicagu. Operacija je trajala oko sedam sati, a prema riječima dr. Davida Frima, liječnika koji ju je operirao, ACM sindrom u potpunosti je uklonjen

Tonzile kod Stephanie su bile jako spuštene i spojene što je bio uzrok velikih problema i učestalih bolova. Uz pomoć svog liječničkog tima, dr. Frim ih je sada podigao i razdvojio kralježak C1.

'Koliko sam uspjela shvatiti, tu kost koja je isto smetala i stvarala probleme izvadio je i likvor za sada teče normalno bez ikakvih smetnji koje su bile ranije', kazala je majka Anita i dodala kako je dr. Frim rekao roditeljima da možda drugi operativni zahvat ne bude potreban s obzirom na to da je ovim prvim uspio riješiti sve Stephaniene probleme, ali sve će se točno znati kada napravi daljnje pretrage.

Liječnici su vrlo zadovoljni rezultatom operacije i činjenicom kako je Stephanie sve to hrabro podnijela, prenose roditelji.

Stephanie je trenutačno na antibioticima i steroidima te joj slijedi bolnički postoperativni oporavak u trajanju od pet do šest dana. Prema riječima majke Anite, Stephanie se iz narkoze probudila sa smiješkom, a na njihove upite boli li je što samo je kratko odgovorila da ne.

Roditelji i sestra Melanie prije operacije su dobili i stručnu pomoć bolničke psihologinje. Iz operacijske dvorane izvještavali su ih o stanju svakih sat vremena, a podršku su im pružili i brojni Hrvati koji žive u Chicagu te su ostali uz roditelje do samog kraja operacije.

Roditelji i organizacijski tim u priopćenju su se od srca zahvalili svim dobrim ljudima koji su Stephanie nesebično omogućili ovo liječenje.