Hrvatska NEZAVISNI SINDIKAT MUP-A:

'Nećemo loviti građane po ulicama i provocirati vrijeđanje'

Nezavisni sindikat djelatnika Ministarstva unutarnjih poslova (MUP) pozdravio je prijedlog zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira kojim se za omalovažavanje i vrijeđanje policijskog službenika predviđa novčana kazna do 15 tisuća kuna ili zatvor do 60 dana

Podržavamo zakonski prijedlog jer je on reakcija na dosadašnju lošu praksu, ali i poručujemo građanima da ih policajci neće loviti po ulicama i provocirati situacije koje bi dovele do kažnjavanja, ističe sindikat MUP-a u večerašnjem priopćenju.

Tako je, nakon Sindikata policije Hrvatske (SPH), i Nezavisni sindikat djelatnika MUP-a dao potporu zakonskom prijedlogu o kojemu će Hrvatski sabor raspravljati u redovnoj proceduri, a kojim se nakon 22 godine postrožuju kazne za napad na policajce i njihovo vrijeđanje.

Nezavisni sindikat djelatnika MUP-a naglašava i kako bi nova zakonska rješenja 'trebala biti poruka onima koji ne poštuju nikoga i ništa, koji su već ogrezli u takvim ponašanjima i uzori su određenom dijelu mlade populacije, a dosadašnja sudska praksa i zakonska rješnja slala su pogrešnu poruku: udri i pljuj policiju nećeš biti kažnjen ili bar nećeš biti ozbiljnije kažnjen'.

Sve je to, kako se dodaje, rezultiralo velikim brojem slučajeva u praksi, a istovremeno je bilo i kočnica normalnom radu policije.

'Sigurni smo da sustav neće dozvoliti da se uloge zamijene, tj. da žrtva postane tlačitelj, cilj je samo omogućiti nesmetan rad policije i u što većoj mjeri suzbiti devijantna ponašanja u interesu svih članova zajednice', naglašava Sindikat, čiji su članovi, kao sudionici radne skupine, sudjelovali u izradi nacrta novoga zakona.
218721,218358 ,172173 ,170931
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još