RASPOLOŽENJE NACIJE

Sanaderu raste popularnost, Stanković mu pomogao!

05.10.2012 u 08:27

Bionic
Reading

Prema istraživanju javnog mijenja koje je za HTV provela agencija Promocija plus, na uzorku od 1.100 građana telefonski ispitanih početkom ovog tjedna, SDP podržava 26,7 posto građana, HDZ je i dalje druga najveća hrvatska stranka sa 19,5 posto, a laburisti čvrsto drže treće mjesto sa 9,5 posto. HNS uživa potporu tri posto ispitanika. No, rezultati istraživanja pokazuju i kako je gostovanje Ive Sanadera u 'Nedjeljom u 2' smanjilo negativni doživljaj bivšeg premijera, i to za čak pet posto u odnosu na rujan

U odnosu na prošli i pretprošli mjesec, HDZ je malo popravio svoj rezultat, a SDP je u odnosu na kolovoz i dalje u zaostatku za jedan posto. HTV ističe da Hrvatski laburisti ponovno bilježe zamjetan rast od 1,4 posto.

Njihov lider Dragutin Lesar na ljestvici pozitivnih političara po treći mjesec zaredom bolje je rangiran od Zorana Milanovića. Lesar ima 8,8 posto najpozitivnijih preferencija, a Milanović 7,5 posto. Prvije i dalje predsjednik Republike Ivo Josipović sa 35,9 posto podrške.

Hrt.hr ističe kako na listi negativaca i dalje vodi potpredsjednik Vlade Radimir Čačić sa 26,9 posto građana koji ga vide kao najnegativnijeg političara, ali to je ipak za 1,5 posto manje nego prije.

Ivo Sanader je za 22,8 posto građana najnegativniji političar. Šef HDZ-a Tomislav Karamarko za pet postotnih bodova skočio je na negativnoj ljestvici, pa njega sad kao najnegativnijeg političara doživljava 11,6 posto ispitanika.

Rad Vlade ocijenjen je sa 2,4, što je gotovo isto kao i posljednja dva mjeseca, a ni predsjednik Republike ne odstupa mnogo od zadnjih mjeseci, njegova trenutačna ocjena je 3,7.