Hrvatska ODBIJENICA PANTOVČAKU

Milanovićeva vlada ignorirala Josipovićev poziv

Ministri u vladi Zorana Milanovića - Branko Grčić i Arsen Bauk - te čelnik Srpskog narodnog vijeća Milorad Pupovac odlučili su ignorirati poziv predsjednika Ive Josipovića za sudjelovanje u Vijeću za socijalnu pravdu, koje je zakazano za petak i na kojem bi se trebalo raspravljati o problemima srpske manjine u Hrvatskoj, donosi Globus. Na sastanak će poslati zamjenike

O problemima srpske manjine umjesto ministara raspravljat će njihovi pomoćnici, pa će ministra regionalnog razvoja Branka Grčića zamijeniti pomoćnik Stanko Janić, a umjesto ministra uprave Arsena Bauka na Pantovčak će Boris Milošević. Istovremeno, lidera krovne organizacije Srba Milorada Pupovca zamijenit će potpredsjednik SNV-a Saša Milošević.

Globus prenosi da je predsjednik Ivo Josipović pozvao predstavnike relevantnih institucija i srpskih udruga, no već u najavi skupa iz Vlade navodno su pokazali suzdržanost. Dok se za Pupovca takav ishod mogao očekivati, iznenađenje je izostanak ministara.

Navodno je Pupovčev izostanak rezultat konzultacija s Vladom koja ne šalje ministre u Vijeće za socijalnu pravdu, nego pomoćnike, pa je susret na Pantovčaku time izgubio političku dimenziju.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još