OTKRIĆE KOD MAKARSKE

Bušeći tunel Sveti Ilija pronašli vodu

Bionic
Reading

Prilikom izvođenja radova u servisnoj cijevi tunela sv. Ilija kod Makarske pronađena je voda

Prema riječima općinskog načelnika Joška Roščića, Općina Baška Voda itekako je zainteresirana za moguće izvorište bilo da je riječ o vodi koja će se koristiti u tehničke svrhe za navodnjavanje poljoprivrednih površina, ili, ukoliko se pokaže da je voda is pravna za piće, o mogućem otvaranju punionice, piše Makarska kronika

Prije samog počet ka izgradnje tunela Sv. Ilija, a s obzirom na elaborate koji su rađeni kao i monitoring, znalo se da na tom prostoru ima voda, a prema riječima radnika Konstruktora potencijalno izvorište za sada premostilo kako bi se dalje nesmetano moglo nastaviti s izvođenjem radova.

Općina Baška Voda sada će od Županijske uprave za ceste i od HAC-a zatražiti svu potrebnu dokumentaciju, kako bi mogli sagledati sve mogućnosti eksploatacije te vode.

Iz proračuna će se osigurati potrebna sredstva za izvođenje još nekoliko bušotina, a ako se cijela priča oko vode pokaže, u prvom redu isplativom, s tom pričom pokušat će se privući sredstva iz fondova Europske unije.

'Huk vode i struja nje zraka kroz rupu gdje je pronađena voda su izrazi to veliki, a ovaj novi moment mogao bi zaokružiti priču o vodi u Baškoj Vodi započetu još prije 30 godina.

Moramo još provjeriti o kakvoj je vodi riječ, a sukladno tome vidjet ćemo hoće li se voda koristiti za navodnjavanje zelenih površina, a ako se pokaže da je voda pit ka moguće je i otvaranje punionice vode Biokovka, rekao je Roščić.