Hrvatska POČETAK PREGOVORA

Mrsić i Hrelja o izmjeni Zakona o mirovinskom osiguranju

U Ministarstvu rada i mirovinskoga sustava održan je konzultativni sastanak ministra rada i mirovinskog sustava Miranda Mrsića i suradnika s izaslanstvom Hrvatske stranke umirovljenika (HSU) predvođenim predsjednikom Silvanom Hreljom o izmjenama Zakona o mirovinskom osiguranju, priopćeno je danas iz Kabineta ministra

Budući da još uvijek nisu formalno definirane temeljne smjernice izmjena Zakona o mirovinskom osiguranju te da tek počinje faza prikupljanja mišljenja zainteresiranih strana, predstavnici HSU-a i ministarstva o toj su temi razmijenili stavove. Obje su strane predstavile svoje poglede na potrebne i moguće izmjene ZOMO-a te dogovorili nastavak razgovora kako se budu intenzivirali radovi na izradi prijedloga izmjena Zakona o mirovinskom osiguranju, navodi se u priopćenju.

Na sastanku je zaključeno kako u proces izrade prijedloga izmjena ZOMO-a trebaju biti uključeni svi zainteresirani, posebno socijalni partneri. Kao što je ministar Mrsić više puta istaknuo, vlada neće dopustiti da stabilnost mirovinskog sustava, prije svega isplata mirovina, bude dovedena u pitanje. Za razliku od prijašnjih vremena, ovoj vladi je standard umirovljenika zadnja crta obrane i neće graditi stabilnost države na umirovljenicima, istaknuo je ministar rada i mirovinskoga sustava Mrsić.

Dodao je da će izmjene ZOMO-a ići za tim da se sustav mirovinskog osiguranja učini još stabilnijim, učinkovitijim i jeftinijim za osiguranike te jednostavnijim i praktičnijim za umirovljenike, stoji u priopćenju.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još