Hrvatska PREKINUT PROSVJED

Napokon dogovoren prijevoz đaka iz Čepina

Na jutrošnjem prosvjedu 200-tinjak srednjoškolskih učenika i roditelja iz Čepina ispred zgrade osječkog Gradskog prijevoznog poduzeća zbog skupe cijene prijevoza, direktor te tvrtke Igor Medić izvijestio ih je da je postignut dogovor, nakon čega su se prosvjednici razišli

Direktor Medić je rekao da je sinoć na zahtjev osječkog gradonačelnika Krešimira Bubala i osječko-baranjskog župana Vladimira Šišljagića održana sjednica Nadzornog odbora Gradskog prometnog poduzeća (GPP) na kojoj je prihvaćena odluka Ministarstva prosvjete o sufinanciranju prijevoza učenika.

Tom odlukom se Ministarstvo obvezuje da će sufinancirati prijevoz srednjoškolskih učenika u Osječko-baranjskoj županiji sa 75 posto od pune cijene karte koja iznosi 224,15 kuna.

Medić je istaknuo daje GPP trgovačko društvo koje posluje na temelju ugovora, a ne odluke, ali da prihvaća sinoćnju odluku Nadzornog odbora da se uvaži i odluka Ministarstva. Naglasio je da je Gradsko poduzeće tražilo od čepinskih učenika da plate punu cijenu karte jer nije potpisan ugovor s Ministarstvom te nije htio dovesti tvrtku u gubitke.

Osječki gradski prijevoz nekoliko će dana voziti čepinske srednjoškolce besplatno dok ne izvade mjesečne karte za koje trebaju izdvojiti deset posto od pune cijene. Ostali dio pokriva Županija i Općina Čepin.

Dvjestotinjak čepinskih srednjoškolaca i njihovih roditelja jučer je blokiralo dva GPP-ova autobusa nakon što je djelatnik te tvrtke tražio da plate punu cijenu karte koja za srednjoškolce iznosi 224,15 kuna, a mjesečna radnička iznosi 499 kuna. Čepin je desetak kilometara udaljen od Osijeka i učenici su istaknuli da je ta cijena previsoka te najavili i jutrošnji prosvjed ispred osječkog GPP-a.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još