Hrvatska POVEĆANA RAZINA SIGURNOSTI

'Dubrovnik je siguran grad'

Dubrovačko Vijeće za prevenciju kriminaliteta na današnjoj je sjednici zaključilo kako se na gradskome području nastavlja pozitivni trend povećanja opće razine sigurnosti

Pozitivni rezultati plod su intenzivnog rada s maloljetnicima koji su bili najrizičnija skupina, ali i dobre suradnje grada, policije i mjerodavnih inspektorata na suzbijanju djela vezanih uz remećenje javnog reda i mira.

To se posebno odnosi na češće kontrole točenja alkohola maloljetnicima i mjerenje buke iz ugostiteljskih objekata, rečeno je na sjednici kojoj je predsjedala saborska zastupnica i zamjenica gradonačelnika Tatjana Šimac-Bonačić.

Osim nastavka uspješne akcije "Alkohol - ne, hvala" u školskoj godini 2012./2013., rekla je Šimac-Bonačić, pokrenut će se projekt "Zdrav za pet" radi prevencije alkoholizma, uživanja duhanskih proizvoda i opojnih droga te igara na sreću među mladima.

Također počinje provedba projekta "Manje oružja, manje tragedije" kojom se građani pozivaju da policiji "bez sankcija" predaju oružje i minsko-eksplozivna sredstva.

Vijeće je raspravljalo i o sigurnosti prometa na cestama, a kao skupinu čiji su članovi skloni rizičnom ponašanju istaknuli su dubrovačke taksiste. Kako bi se utjecalo na odgovornost u prometu, pojačat će se rad prometne policije, a potrebno je ustrojiti i prometno redarstvo, rečeno je.

Zbog brojnosti prekršajnih i kaznenih djela u povijesnoj jezgri u odnosu prema ostalim gradskim područjima, Konzervatorskom odjelu poslat će se prijedlog da se na javnim površinama u gradu na kojima su se već događala rizična ponašanja postavi videonadzor.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još