BIVŠI ODVJETNIK HDZ-A

Sanader bi u Sjevernoj Koreji i Jugoslaviji dobio metak u čelo

01.10.2012 u 18:29

Bionic
Reading

Gostovanje Ive Sanadera u emisiji Aleksandra Stankovića 'Nedjeljom u 2' i nakon emtiranja izaziva buru. Prosvjedno pismo medijima poslao je Vladimir Gredelj, bivši odvjetnik HDZ-a u aferi Fimi media.

Gredeljevo pismo prenosimo u cijelosti

Za razliku od mnogih koji se bave onim što je Sanader rekao na "kavici" sa Stankovićem, mene više zanima kako je moguće i tko je Sanaderu omogućio nastup u popularnoj emisiji koja se emitira u vrijeme nedjeljnog ručka? Siguran sam da je mnogim hrvatskim građanima zahvaljujući Stankovićevom odabiru gosta ovaj ručak prisjeo. Čime je Sanader zaslužio nastup u elitnom terminu? Je li za to "zaslužan" isključivo Stanković ili je to rezultat ukupne politike vođenja najmoćnije medijske kuće. Ako je ovo drugo, kuda je i za koga vode.

Da nije javna televizija, ova pitanja ne bih postavio. Ako Stanković hrvatskoj javnosti objasni da je ovaj nastup Sanadera bio u javnom interesu, javno ću mu se ispričati. U svakom slučaju, netko mi s HTV-a ovo mora objasniti, ako ni zbog čega, onda zbog pretplate koju vam plaćam.

Ovo je pitanje jako važno kako bismo znali koga sve treba smjesta udaljiti iz te "lude kuće". Jer, ako nečeg nije bilo ili nije moglo biti ni u Jugoslaviji niti u Sjevernoj Koreji, koja je po Sanaderu po demokratskim standardima bolja od Hrvatske, to je da osoba optužena za najveću pljačku hrvatskih građana u najgledanijoj TV emisiji izvrši "atentat na zdrav razum" tih istih građana i pokvari nedjeljni ručak sretnicima koji su si ga, zahvaljujući njegovom genijalnom vođenju države, uopće mogli priuštiti.

U Sjevernoj Koreji i Jugoslaviji gospodin Sanader kod ovakvog stanja stvari vrlo vjerojatno dobio bi metak u čelo. Da je u ovoj ludoj državi sve moguće, znao sam čim sam ljetos ugledao Sanadera kako nam se šeretski smiješi s ljetovanja. Da je ovo normalna država, za sve vrijeme suđenja Sanader ne bi izašao iz kaveza.

Iz poštovanja prema građanima! Poruke radi! Jer poruka pravosuđa uvijek i prije svega mora biti da se kriminal ne isplati.

Što nama naše pravosuđe i HRT poručuju? Dragi moj Sanaderu, ti si jedan od rijetkih koji nema razloga ljutiti se na ovu zemlju pa čak ni na njeno pravosuđe. Dugo te je ostavljalo da radiš što hoćeš! I još bi, samo da nisi bio tako neponovljivo ohol i bahat, da povjeruješ kako ćeš moći dodvoricama upravljati i kada siđeš s trona.

Prisjetimo se Hodorkovskog i njegova statusa! Možda će netko primijetiti da je to druga krajnost, ali ova naša nimalo mi se ne sviđa! Ne želim biti branitelj medija ni državnog odvjetnika hrvatskih građana, ali moram kazati da organizirati Sanaderu nastup u najelitnijem terminu na javnoj televiziji koju plaćaju hrvatski građani za napad na glavnog državnog odvjetnika, medijske djelatnike te zdrav razum hrvatskih građana, ne može spadati u programsku slobodu ni HRT-a niti gospodina Stankovića, jer je ovaj programski ispad u sukobu s mnogim demokratskim standardima ponašanja, a rekao bih i civilizacijskim tekovinama.

Netko je morao pravovremeno spriječiti Stankovića da počini profesionalni suicid! Naime, dobro pamtim kako je znao čerečiti svoje goste! U slučaju Ive Sanadera sve je to izostalo. Čak su s vremena na vrijeme mijenjali uloge voditelja i gosta. Zbog svega navedenog ne mogu, a da se ne zapitam, koliko takav nastup košta? Na kraju je samo nedostajao pljesak Stankovića!