UGODNA RANA JESEN

Sunce, pa malo oblaka, potom opet sunce do +27

28.09.2012 u 14:33

Bionic
Reading

Ako za vikend planirate izlete, prognostičari preporučuju subotu koja će biti sunčanija i toplija od nedjelje. Od utorka ponovno će posvuda biti vedro i toplo s ugodnim rano jesenskim temperaturama oko 25°C

U subotu će u kopnenom području biti sunčano i toplije. Zapuhat će umjeren jugozapadni vjetar. Jutarnje temperature kretat će se od 10 do 15°C. Ponegdje će biti kratkotrajne magle, osobito uz vodene površine. Najviše dnevne temperature bit će od 23 u gorskim, do 28°C u istočnim krajevima. Uz više oblaka u Gorskom kotaru može biti vrlo malo kiše.

I na Jadranu će u subotu biti pretežno sunčano uz više oblaka na sjevernom dijelu. Ponegdje na Kvarneru, prije svega na riječkom području, može pasti koja kap kiše. Puhat će umjereno mjestimice i pojačano jugo. Jutarnje temperature kretat će se od 18 do 23°C, a najviše dnevne od 24 do 29°C.

U nedjelju u kopnenom području bit će djelomično sunčano uz postupan porast naoblake. Malo kiše može pasti ponegdje u Gorskom kotaru i Lici, a krajem dana i drugdje. Vjetar će okrenuti na sjeverne smjerove a temperature zraka malo će se sniziti. Jutarnja će biti od 11 i 16°C, a najviše dnevne od 18 do 24°C.

Na Jadranu se u nedjelju očekuje postupan porast naoblake. Na sjevernom dijelu mjestimice će padati kiša koje prema kraju dana može biti i u Dalmaciji. Puhat će povremeno umjereno jugo, a na sjevernom dijelu će okrenuti na umjerenu buru.

Jutarnja temperatura bit će od 18 do 23°C, a najviša dnevna od 22 na sjevernom do 27°C ponegdje na južnom dijelu.

U ponedjeljak ujutro u kopnenom području mjestimice može biti još malo kiše. Tijekom dana bit će sve više suhog vremena uz djelomično razvedravanje. Puhat će slab do umjeren vjetar sjevernih smjerova, a dnevna temperatura kretat će se od 18 do 23°C.

Na Jadranu će u prvom dijelu ponedjeljka biti još malo oblaka i kiše, a potom slijedi stabilizacija uz razvedravanje. Puhat će povremeno umjerena bura i sjeverozapadnjak. Najviša dnevna temperatura kretat će se od 22 do 27 stupnjeva.

Od utorka veći dio tjedna u cijeloj se zemlji očekuje suho, pretežno sunčano i toplo rano jesensko vrijeme. Jutra će u unutrašnjosti mjestimice biti maglovita i svježa, a danju će prevladavati sunčano i toplo. Najviša temperatura kretat će se od 20 do 25°C, a na Jadranu i malo viša.

Većeg zahlađenja i obilnije kiše za sada nema na vidiku, rekao je Kristijan Božarov, predsjednik udruge Crometeo