Hrvatska SAMOSTALNI TAKSISTI

Na riječke ulice Cammeu stiže konkurencija

Samostalni riječki taksisti, njih 26 od ukupno 70-ak, okupili su se u Novu riječku taksi centralu, koja će od idućeg tjedna raditi preko zajedničkog sustava poziva od 0 do 24 sata

Građani će start koji uključuje prvih pet kilometara plaćati 30 kuna, svaki idući kilometar sedam kuna. Imat će najmoderniji sustav praćenja vozila i tehničke podrške, vrijedan oko 120 tisuća kuna, a funkcionira tako da raspored vožnji, umjesto dispečera, određuje elektronika - objasnio je Aurelio Kolacio, zadužen za medije, marketing i vođenje nove centrale. Iako nova centrala okuplja 26 taksista, i ostali samostalni taksisti mogu se uključiti, istakao je Kolacio.

Premda će njihove usluge ipak biti skuplje od Cammea koji start naplaćuje 20 kuna, a svaki sljedeći kilometar pet kuna, Kolacio ističe kvalitetu usluge kao prednost Nove riječke taksi centrale. Za razliku od Cammea, u jednoj vožnji vozit će do odredišta samo jednu osobu, bez ukrcavanja drugih putnika, vozila su više ili visoke klase, a vozači kvalificirani za obavljanje taksi djelatnosti, napominje Kolacio.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još