HSLS-OV I HSS-OV KANDIDAT

Ferdelji istaknuo kandidaturu za gradonačelnika Zagreba

23.09.2012 u 14:39

Bionic
Reading

Koalicija Hrvatske socijalno-liberalne stanke (HSLS) i Hrvatske seljačke stranke (HSS) predstavila je danas nestranačkog kandidata za zagrebačkog gradonačelnika Vladimira Ferdeljija te za zamjenike gradonačelnika Vjekoslava Jeleča iz HSLS-a i Nenada Matića iz HSS-a na predstojećim lokalnim izborima, u svibnju iduće godine

Kandidat za gradonačelnika Vladimir Ferdelji je kao uspješan dugogodišnji gospodarstvenik istaknuo da je potrebna promjena u dosadašnjem vođenju grada i gospodarstva te najavio da će se, ako pobijedi, raditi na tome da se omogući bolji život svih građana, jednakost u bogatstvu, a ne u siromaštvu. Predstavljajući kandidaturu zauzeo se za jačanje gospodarstva i poduzetnički razvoj komunalne infrastrukture, gradske administracije kao učinkovitog servisa građana, uz kadroviranje po kriteriju stručnosti, a ne podobnosti. Ferdeljijeva vizija Zagreba jest da bude najljepši srednjoeuropski grad s milijun stanovnika, znanstveno, kulturno i gospodarsko središte te važno prometno čvorište, glavni grad decentralizirane Hrvatske s BDP-om na europskoj razini, većom zaposlenosti i manjim siromaštvom.

Predsjednik HSLS-a Darinko Kosor istaknuo je da je koalicija HSS-a i HSLS-a šira inicijativa i predstavlja savez za bolji Zagreb. Zagreb treba promjene i nove ljude koji znaju kako ga razvijati, jer danas je u njemu stanje lošije nego u Hrvatskoj, ustvrdio je Kosor. Naveo je da je Grad u dugu od 10 milijardi kuna, a da Zagrebački holding stvara svake godine novi dug od 500 milijuna kuna.

U gradu je SDP na vlasti 12 godina i glasovanje za Milana Bandića jest glas za SDP, ustvrdio je Kosor te pozvao sve nezadovoljnike da ne podrže tu političku opciju. 'Nameće nam se izbor između SDP-ova kandidata Davora Bernardića i Milana Bandića, što je u biti isto, no ne želimo ponavljati ono što je loše', naglasio je Kosor.

Kandidaturu za zamjenika gradonačelnika predstavio je predsjednik zagrebačkog HSS-a Nenad Matić koji je izrazio uvjerenost da je njihova kombinacija pobjednička i da ima težinu. Sigurni smo u sebe, imamo kandidate i program, znamo kako, nemamo nedoumica, optimisti smo i vjerujemo u pobjedu, spremni smo izaći na lokalne izbore kad bi bili i za mjesec dana, poručio je Matić.

Za zamjenika gradonačelnika kandidaturu je najavio i Vjekoslav Jeleč (HSLS), neurokirurg Kliničke bolnice Dubrava koji je rekao da će povjerenje građana biti njegova obaveza i izrazio uvjerenost u uspjeh na izborima. Politiku shvaća kao operativni sustav kojim se stvari mogu mijenjati, a Zagreb vidi kao primjer kako se treba razvijati i obnoviti Hrvatska.

Prigodnim riječima nazočnima se obratila i potpredsjednica HSS-a Vlasta Hubicki.