PLJUŠTALE UVREDE I OSTAVKE

Nakon svađe iz HHO-a istupili Matula i Mandić

18.05.2009 u 10:20

Bionic
Reading

Na redovitom plenumu Hrvatskog helsinškog odbora među pojedinim članovima izbile su svađe, pljuštale su psovke, što je rezultiralo istupanjem iz Odbora Igora Mandića, Vilija Matule i Sande Langerholtz Miladinov

Matuli je vodstvo HHO-a, predsjednik Ivo Banac i potpredsjednik Ivan Zvonimir Čičak, zamjerilo što nije zamrznuo svoje članstvo za vrijeme političkog angažmana. Matula je bio na listi Josipa Kregara za Gradsku skupštinu. Glumac se pravdao da je na listi bio nisko pozicioniran.

Nakon glasovanja o članstvu Vilija Matule, članovi su bili podijeljeni: šestero je bilo za isključenje, a šestero protiv. Nakon toga Ivo Banac i Zvonimir Čičak podnijeli su ostavke i zatražili glasovanje o povjerenju vodstva.

Za njih je glasovalo jedanaest članova, a protiv je bio jedan član. Prije verifikacije glasovanja otišli su i Matula i Mandić. On pak vodstvu zamjera bavljenje komunističkim zločinima nakon Drugog svjetskog rata, piše Jutarnji list.

'Nekima ne odgovara otvaranje pitanja ratnih zločina nakon 1945. Oni su rekli da ono što mi radimo ide u nostalgiju za NDH. Takve optužbe odbili smo kao klevetničke. Mi ćemo osuđivati svačije zločine', izjavio je Banac.