I SVI SE GLASNO NASMIJAŠE...

Ministar obrane: Represivnih ovlasti nikada dosta!

20.09.2012 u 15:57

Bionic
Reading

Između brojnih točaka dnevnog reda sjednice Vlade, premijer i ministri često vole podbosti neke NN osobe i dobro se našaliti. Tako je danas ministar obrane Ante Kotromanović u jednom trenutku 'zakucao' sarkastičnom opaskom koja je, s obzirom na mjesto i njegovu visoku poziciju, probila 'zvučni zid'

Nakon što je zamjenica ministra pravosuđa Sandra Artuković Kunšt predstavila Izvješće o ispunjavanju obveza iz Poglavlja 23. priređeno za članove Europske komisije, premijer Zoran Milanović zapitao se jesmo li se europskim dužnosnicima pohvalili da se na natječaj za Povjerenstvo za sukob interesa javilo čak 199 osoba?

'Sad opozicija želi da ih biramo dvotrećinskom većinom... Teško je to sad izabrati. Jučer je i Gong rekao da će to tijelo imati prerepresivne ovlasti... A ništa, nešto ćemo odabrati', rekao je Milanović svojim ministrima. 

Dvoranom u Banskim dvorima zavladalo je hihotanje i kratki žamor u kojemu se moglo čuti ministra Antu Kotromanovića kako govori: 'Nikad dosta represivnih ovlasti!'  

Smijeh se produljio, a premijer posebno naglasio: 'Da ne zaboravim, članovi tog povjerenstva će imati veću plaću od vas!' Njihova plaća bi, naime, trebala biti 17 tisuća kuna mjesečno.