GORDAN MARAS

'Nemam ništa protiv koalicije s Laburistima u Zagrebu'

18.04.2013 u 16:03

Bionic
Reading

Budući da Laburisti, očito, imaju podršku dijela biračkog tijela, šteta je da ti birači ne mogu participirati u upravljanju zbog njihove politike nepreuzimanja odgovornosti, kazao je u intervjuu za Globus ministar poduzetništva i obrta Gordan Maras, sigurno je jedan od najagilnijih članova Milanovićeve Vlade. Obišao je cijelu Hrvatsku, a onda je nakon ljetnog odmora okupio gospodarsku delegaciju i uputio se u Kinu. U Pekingu je razgovarao o plasmanu hrvatskog vina, nudio hrvatske prehrambene proizvode, ali i pokušao uvjeriti velike investitore da dođu u Hrvatsku

Povodom predstojećih lokalnih izbora Gordan Maras je kazao kako će Gradski odbor SDP uskoro predložiti svoga čelnika Davora Bernardića za SDP-ovog kandidata za gradonačelnika Zagreba. Na pitanje Globusova novinara hoće li HNS podržati Bernardića, odnosno hoće li SDP na izbore za zagrebačku skupštinu ići skupa s HNS-om, Maras je kazao kako je to pitanje za HNS. 'Što se tiče liste za zagrebačku Skupštinu, ona će također biti dio razgovora koji nam slijede u Zagrebu s potencijalnim koalicijskim partnerima. Ako me pitate moj osobni stav, ja bih bio zadovoljan da postignemo dogovor s HNS-om i oko kandidata za gradonačelnika i za listu za Skupštinu vodeći računa o snazi svake pojedine stranke u Zagrebu', kazao je Maras.

Na podsjećanje kako je predsjednik HNS-a Čačić rekao da će narodnjaci imati svog jakog kandidata ako se ne dogovore sa SDP-om, Maras je kazao da je pravo HNS-a da na izbore izađe kako misli da je za njih najbolje.

Na pitanje što misli o suradnji s Laburistima, Maras je odgovorio kako načelno nema ništa protiv koalicije s Laburistima, ali pod uvjetom da odluče preuzeti odgovornost za upravljanje u svojem političkom djelovanju. 'U ovom trenutku mi izgledaju kao stranka bez ambicije da sudjeluju u vlasti i očito im odgovara da bez odgovornosti mogu kritizirati sve što se događa na našoj političkoj sceni. Kad vam ništa ne valja i kad svakom svojom isključivo želite svidjeti jednom dijelu birača bez obzira na suštinu, dolazite u opasnost da izgubite svoju ideologiju i da se počnete baviti onim što nazivamo demagogija. Budući da Laburisti očito imaju podršku jednog dijela biračkog tijela, šteta je da ti birači ne mogu participirati u upravljanju zbog trenutne njihove politike nepreuzimanja odgovornosti', ocijenio je Maras.

Istaknuo je kako će o mogućoj koaliciji SDP-a sa zagrebačkim laburistima raspravljati uoči samih lokalnih izbora budući da je to tema, kako je rekao, o kojoj je trenutačno preuranjeno raspravljati.