Hrvatska 'NEUM NIJE ROTTERDAM'

Jure Radić ima rješenje za Pelješki most!

  • Autor: tportal.hr
  • 19.9.2012 9:01:18
  • 18.9.2012 23:17:03

Najpoznatiji hrvatski mostograditelj Jure Radić, predsjednik IGH-a, uvjeren je kako će upravo njegov projekt Pelješkog mosta biti izabran na javnom natječaju

Nakon što je jučer objavljena vijest da su Hrvatske ceste pripremile projekt za jeftiniji, uži i niži Pelješki most, koji bi trebao biti odobren u Bruxellesu, Jure Radić kaže kako on godinama ima već 20 inačica upravo takvog mosta: u grednoj, jednostavnijoj varijanti.

Pojasnio je kako je cijenu mosta podignula njegova visina od 55 metara, a ne činjenica da je bila predviđena gradnja mosta s četiri trake. 'Da li se mora osigurati prolaz za Neum kao da je Neum Rotterdam, ili je dosta prolaz za manje brodice?', upitao se Radić za HTV.

Kaže kako se konačna cijena mosta kristalizira tek po izboru izvođača radova. 'Vjerujem da ćemo na natječaju pobijediti jer o Pelješkom mostu najviše znamo', rekao je predsjednik IGH-a i dodao kako je siguran da će most biti sagrađen jer 'Dubrovnik nije otok'.

Pojasnio je kako je na odluku o širenju mosta na četiri trake utjecao Ivo Sanader te kako nikada nije doživio da netko sužava most.
215337,215151,214796,213513
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još