KORESPONDENCIJA MATKOVIĆ - OSTOJIĆ

Vrgorac nema radiologa zbog Splita, a ne Zagreba

18.09.2012 u 15:31

Bionic
Reading

Vrgorac neće ostati bez Odjela za radiologiju, odgovor je ministra zdravlja dr. Rajka Ostojića, gradonačelniku Vrgorca Borislavu Matkoviću, koji ga je prošli tjedan prozvao u otvorenom pismu

Ministar Ostojić poslao je Uredu gradonačelnika Matkovića kompletnu dokumentaciju koja prati tijek rasprave između Ministarstva rada i Ministarstva zdravlja o zakonitosti ugovora o djelu te poslao čak i ogledne primjerke ugovora o poslovnoj suradnji po kojima je jasno da postoji mogućnost plaćanja radiologa i da nema nikakve zapreke da jedan radiolog iz susjednih gradova radi par dana u tjednu u vrgoračkom Domu zdravlja.

Problem radiologa u Vrgorcu očigledno je zapeo na instanci koja se nalazi između Vrgorca i Zagreba, a to je Split i ravnatelj Doma zdravlja Splitsko dalmatinske županije, dr. Dragomir Petric, koji je dosadašnju inženjerku radiologije prebacio u Imotski, a Vrgorčanima poručio kako ne postoji mogućnost plaćanja radiologa nakon što je Ministarstvo zdravlja ukinulo ugovore o djelu. Iako je ministar Ostojić već ranije ponudio mogućnost Ugovora o poslovnoj suradnji, ravnatelj Petric je odbacio tu mogućnost, tvrdeći da nema s kime napraviti takav ugovor. No nakon prepiske gradonačelnika Matkovića i ministra Ostojića, jasno je da radiolozi u susjednim gradovima u Imotskom i Makarskoj ne udovoljavaju kriterijima za puno radno vrijeme pa se jednostavnim ugovorom o suradnji mogu prebaciti na par dana u tjednu u Vrgorac.

Budući da je cijeli slučaj zapeo u Splitu, gradonačelnik Vrgorca Matković zatražio je hitan sastanak sa županom Antom Sanaderom i ravnateljem Dragomirom Petricom, nakon kojega bi se postupilo po uputama ministra Ostojića i Odjel za radiologiju u Vrgorcu ponovno stavio u funkciju.