SPLITSKI LABURISTI REAGIRAJU

'Kerumova odluka da uđe u politiku je promašaj'

17.09.2012 u 20:46

Bionic
Reading

Na najnoviji ispad splitskog gradonačelnika Željka Keruma na Hrvatskoj televiziji reagirali su priopćenjem sve aktivniji članovi stranke Hrvatskih laburista, a potpisnik je Boris Strujić, predsjednik ogranka Split

U priopćenju laburista koji imaju velike ambicije pred lokalne izbore, čelnik ogranka Boris Strujić navodi da je došlo vrijeme za političko triježnjenje i 'brojanje punata' pri kraju mandata još jednog blijedog splitskog gradonačelnika i gradske uprave. Pritom je Strujić naglasak stavio na izjavu Željka Keruma da je njegova odluka da uđe u politiku promašaj.

'Ono što najviše boli i smeta, nije toliko gospodarska stagnacija Splita uz negativnu investicijsku klimu koja ne obećava u skoroj budućnosti neke promjene, već nešto sasvim drugo. Ono što nas duboko uznemirava i smeta je novostvorena slika našeg grada u našim vlastitim očima i očima drugih, a koji nas gledaju izvan gradskih zidina', kaže u priopćenju Strujić.

On dalje u priopćenju tvrdi da zbog takvog istupa Split ostavlja dojam grada koji više nije građanski u pozitivnom značenju toga pojma, koji se izgubio u 'bespućima' vlastitog kulturnog i urbanog identiteta i koji je premrežen rodijačkim i obiteljskim interesima raznih lokalnih profitera. Zbog svega toga se doima da su građani tražili baš to, pa su to i dobili.

'Ali to nije pravi Split, Split nije Kerum! Pravi Split je spreman za buđenje iz poduzetničke narkoze koja je mamila obećanjem svima, ali je na kraju samo sebi davala. Ružan san završava, realnost nije puno bolja. Ne želimo plesati na političkoj lešini gradonačelnika koji odlazi, ne želimo mu propast poslovnog carstva jer ne želimo nove tisuće nezaposlenih, ne želimo mu osobno zaista ništa loše. Ali želimo da ostane zauvijek primjer onima koji biraju poteštata iz dišpeta, pa ma koliko on opravdan bio. Želimo da nam se ovako nešto više nikad ne ponovi', aktivistički zaključuje Strujić. Na kraju priopćenja čelnik splitskih laburista je ustvrdio da je bilo sramotno slušati govor mržnje i svaljivanje krivice za svoje neuspjehe na Srbe u obiteljskom terminu na Hrvatskoj televiziji.