Hrvatska 'POGREŠNO SHVAĆEN'

Nevenka Bečić: Većina Željkovih prijatelja su Srbi

Vjerujem da je SDSS-ov zastupnik Milorad Pupovac pogrešno shvatio poruku moga brata, izjavila je danas HGS-ova saborska zastupnica Nevenka Bečić osvrćući se na Pupovčeve prozivke da je njezin brat i predsjednik HGS-a Željko Kerum jučer na HTV-u poticao na nacionalnu diskriminaciju.

'Nisam upoznata s izjavom uvaženog zastupnika Pupovca, međutim vjerujem da je pogrešno shvatio poruku koju je moj brat uputio u emisiji kod Stankovića. Očito se radi o tome, jer Željko ima prijatelje, između ostalog većina njih su Srbi, tako da ta njegova konstatacija ne stoji', kazala je Nevenka Bečić novinarima u Hrvatskom saboru.

Pupovac je jutros, na sjednici Odbora za Ustav, od tog odbora i Sabora zatražio osudu jučerašnje izjave splitskog gradonačelnika Keruma, u HTV-ovoj emisiji "Nedjeljom u 2", ocijenivši diskriminatornima njegove navode kako su mu poteškoće u poslovanju počele nakon što je izjavio kako ne bi želio imati Srbina za zeta "jer najveći utjecaj na financije i medije danas u Hrvatskoj ima srpska i jugoslavenska opcija".

Kerumove izjave ocijenio je poticanjem na nacionalnu diskriminaciju, ističući da su antisemitske izjave, gdje se Židove tretiralo kao bogataše koji na sve imaju utjecaja, u srednjoj i jugoistočnoj Europi dovele do tragičnih posljedica.

"Molim da Sabor i ovaj odbor počnu o tome voditi računa, posebno kada takve izjave dolaze s pozicija vlasti u Hrvatskoj", poručio je Pupovac.

Nevenka Bečić je novinarima kazala kako nije čula što je Pupovac izjavio da bi to mogla detaljnije analizirati i dati adekvatniji odgovor, ali da vjeruje kako je SDSS-ov zastupnik pogrešno shvatio poruke njezina brata.

Saborski Odbor za pravosuđe odgodio je svoju za danas najavljenu sjednicu.

215021,214875,36754,214697
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još