GUŽVE NA CESTI

Kvar na trafostanici izazvao kaos na zapadu Zagreba!

13.09.2012 u 16:02

Bionic
Reading

Zbog kvarana trafostanici u zagrebačkom naselju Jarun, u Ulici Antuna Stipančića, zapadni dio grada ostao je bez električne energije . Iako su prve informacije govorile da se radilo o eksploziji, iz HEP-a su priopćili da se pokvario provodni izolator

Na teren su izašli vatrogasci s četiri vozila, no iako su pravovremeno stigli do trafostanice, nisu mogli reagirati jer im se odgovorni u HEP-u nisu javljali.

Nakon nekoliko sati radnici elektre uklonili su kvar odnosno popravili provodni izolator zbog čega stanovnici u zapadnom dijelu Zagreba nisu imali struje, izvijestili su iz Hrvatske elektroprivrede (HEP).

Nakon što su djelatnici Elektre Zagreb izašli na teren i sanirali kvar, opskrba kupaca električne energije u zapadnom dijelu Zagreba ubrzo je normalizirana.

Trafostanica se pokvarila u 15,02 sati i tada je prekinuta opskrba električnom energijom u naseljima Jarun, Špansko, Prečko, Malešnica i Vrbani. Stanovnici su struju ponovno dobili čim je saniran kvar, do 16,47, navode iz HEP-a.

Zbog nestanka struje u zapadnom dijelu grada ubrzo su se stvorile i gužve na cestama, jer semafori nisu radili. Osim toga, u prekidu je bio i tramvajski promet prema Savskom mostu, Prečkom i Novom Zagrebu.  Sopota, a Savskom cestom voze do Ulice grada Vukovara.