Hrvatska KOBNA OPERACIJA

Žena umrla nakon liposukcije u daruvarskoj klinici

Ružica Šturlan (46) otišla je 3. srpnja na liposukciju trbuha u daruvarsku privatnu polikliniku Dr. Maletić. Preminula je nakon dva mjeseca kome boraveći u trima bolnicama – Pakracu, Požegi te zagrebačkom KBC-u Rebro. Razlog je, tvrde liječnici, plućna embolija. No, tek se čekaju službeni rezultati obdukcije. Njezin suprug Boris je ogorčen na privatnu polikliniku jer su u otpusnom pismu napisali da je njegova supruga iz njihove ustanove izašla zdrava, bez napomene da je prebačena vozilom Hitne pomoći u drugu bolnicu, piše Slobodna Dalmacija

Slobodna Dalmacija otkriva kako je Ružica Šturlan 3. srpnja otišla napraviti zahvat jer joj je smetala obješena koža nakon poroda. Na operaciji su joj odstranili 1,5 kilograma kože i masnog tkiva. Jutro poslije Ružici se vrtjelo u glavi, žalila se da nema zraka, a dr. Dušan Maletić pozvao je Hitnu zbog sumnje na plućnu emboliju. Prebačena je u bolnicu u Pakrac, bila je u grčevima. Tamo su je već reanimirali. Nakon toga prebacili su je u požešku bolnicu gdje je vegetirala do 31. srpnja, a potom je u besvjesnom stanju prevezena u KBC Rebro.

Prema otpusnom pismu iz požeške bolnice imala je edem mozga, a suprugu Borisu osoblje bolnice je reklo da je rana na trbuhu već bila inficirana. Umrla je na Rebru 5. rujna.

Ovih dana trebala je početi raditi kao teta u novozagrebačkom vrtiću. Dotad je radila u Kamenskom, a od ušteđevine i tri zaostale plaće skupila je 16.000 kuna za operaciju.

Dr. Maletić za Slobodnu je rekao kako je operacija obavljena profesionalno i po propisima priznajući da ga je inspekcija već posjetila. 'Dao bih sve na svijetu da do poznanstva s gospođom nije došlo i da mi nikad nije došla u kliniku… Ružica je bila zdrava, krvna slika je prije operacije bila u redu, pregledao sam je dva puta zajedno s anesteziologom koji je bio prisutan na samom zahvatu. Poslije sam se informirao o njezinom stanju', pojašnjava dr. Maletić. Ističe kako svjetske statistike govore da na 500 tisuća operacija ima 30-ak krvnih i desetak masnih embolija.

212338,191230,206615,197588
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još