Hrvatska NEBRIGA I NERAD

Pogledajte s kakvim šahtovima Zadar dočekuje potopne kiše

  • Autor: L. A.
  • 13.9.2012 8:15:48
  • 12.9.2012 21:56:49

Prvog dana rujna Zadar je doživio pravu kalvariju kada su u petosatnom grmljavinskom nevremenu praćenom obilnom kišom poplavljene brojne ulice, stanovi, ugostiteljski objekti, tvornice, bolnički odjeli. Desetak dana kasnije meteorolozi najavljuju nove potopne kiše, koje bi Zadar i Dalmaciju trebale zahvatiti u poslijepodnevnim satima četvrtka, a zadarska tvrtka Odvodnja dočekuje ih začepljenih šahtova

Nema dvojbe kako 90 litara kiše po metru četvornom, koliko ih je palo te subote u Zadru, predstavlja veliku količinu vode i da sustav odvodnje nije bio u stanju oduprijeti se svim bujicama, no činjenica je da su svoj obol poplavi dali i sami djelatnici Odvodnje neredovitim i nekvalitetnim održavanjem.

Fotografije koje nam je ustupio savjesni građanin Zadra najbolji su dokaz ovoj tvrdnji. Šahtovi koji bi trebali primati vodu doslovno su 'zacementirani' tvrdim naslagama zemlje i lišća kroz koje se ne može probiti niti kap vode.

Nedavno nevrijeme kako da nije bilo dovoljno jasan signal nadležnim komunalnim službama da svome poslu već u pripremi pristupe odgovornije. Umjesto da im oči budu uprte u nebo, bilo bi dobro da spuste pogled prema dolje, podignu šahtove, pročiste ih i svojim sugrađanima osiguraju ugodnije i mirnije kišne dane.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još