KERUMA SPAŠAVA BRAT JURE

'Idem u Klagenfurt po kredite, pa tražiti pomoć države'

12.09.2012 u 10:20

Bionic
Reading

'Željko mi je brat! Ne želim ga ostaviti na cjedilu s dugom od 500 milijuna kuna. Ako uspijem u poslovnim namjerama, opet će stati na svoje noge. Prvo idem u Klagenfurt srediti kredite, a onda očekujem i pomoć države', najavio je u Globusu Jure Kerum dio plana za spas poslovnog carstva svog brata Željka Keruma

Globus je u reportaži napravljenoj u Ogorju, selu u splitskom zaleđu u kojem živi stariji brat splitskog gradonačelnika, pokušao doznati na koji način planira voditi tvrtku i izvući je iz poslovnih problema u koje je zapala. Jure Kerum nedavno je preuzeo kormilo tvrtke Kerum d.o.o.

Čista je izmišljotina da se Željko posvadio s Nevenkom i otjerao je iz uprave tvrtke. Sestra se povukla iz firme jer ne može, ni po zakonu, obnašati i dvije političke funkcije – saborske zastupnice i predsjednice Gradskog vijeća Splita - i istodobno voditi kompaniju', tvrdi Jure Kerum.

Najavljuje da će 'u firmi biti kratko, dok u posao ne uvede nekog mlađeg iz obitelji', ali i tvrdi da 'ima viziju i duboko vjeruje da će ishod biti pozitivan'. Podsjeća da tvrtka ima kapital od 3,5 milijardi kuna te da je dug približno sedmina tog iznosa, pa vjeruje u njegovo reprogramiranje.

'Ako se ostvare moje namjere, stat će Kerum na svoje noge i za pet godina biti jači nego što je ikada bio', uvjeren je Jure Kerum, uz napomenu da treba podršku i od države, pozivajući je da bude 'malo fleksibilnija'.

Navodno je Jure Kerum početkom ovog tjedna trebao otići u Klagenfurt riješiti kredite kojima bi pomogao izvući tvrtku iz krize u koju je zapala.

Globus podsjeća da je trgovački lanac, koji je bio stup poslovanja tvrtke, našao nove vlasnike, pa je prodajna mjesta u Dalmaciji preuzeo Tommy, lanac u vlasništvu Tomislava Mamića. Istodobno je 11 zagrebačkih trgovina preuzela Prehrana, tvrtka u vlasništvu Josipa Plodinca, dok bi ostatak lokala trebao preuzeti Agrokor Ivice Todorića

'Samo da je zdravlja. Sve sam prošao u životu. Uvijek sam bio vrijedan i vodio se po onoj staroj – pomozi drugima i nadaj se dobrom. Ali proklet je taj jal hrvatskog čovjeka', zaključuje Jure Kerum.