SAM ĆE PLAĆATI TROŠKOVE LIJEČENJA

Američki liječnici otkrili od čega boluje Šprem

11.09.2012 u 12:54

Bionic
Reading

Liječnički konzilij MD Anderson Cancer Centra u Houstonu utvrdio je nakon provedene opsežne dijagnostičke obrade da se kod predsjednika Hrvatskog sabora Borisa Šprema radi o izuzetno rijetkom obliku multiplog mijeloma u relapsu te je preporučio da se u liječenju primijeni nestandardna ciljana terapija, priopćeno je danas iz Hrvatskog sabora.

Liječnički konzilij na čelu s prof.dr. Hagopom M. Kantarjianom primjenu nestandardne ciljane terapije preporučio je na temelju rezultata molekularnog i genetskog laboratorijskog testiranja, a rezultate ciljanog liječenja konzilij očekuje nakon tri tjedna uzimanja lijeka te će nakon toga odlučiti o daljnjem tijeku liječenja.

Kako se radi o lijeku koji je u fazi istraživanja, troškove boravka u Houstonu snosit će u potpunosti predsjednik Sabora Boris Šprem, stoji u priopćenju.

Boris Šprem je 23. kolovoza u nastavku liječenja multiplog mijeloma, zloćudne bolesti plazma stanica krvi, otputovao u SAD u MD Anderson Cancer Center u Houstonu, vodeći svjetski centar u liječenju multiplog mijeloma.