Hrvatska SINDIKATI SE BUNE

HŽ poslao zaposlenike na testiranje pravopisa i psiho testove

HŽ je poslao 20 svojih zaposlenika koji rade na odjelu informacija na testiranje pravopisa. Osim poznavanja gramatike, utvrđivana im je i emocionalna kontrola, impulzivnost i socijalna prilagođenost

Iz Sindikata željezničara osudili su ove mjere. 'Možete misliti kako su se ljudi osjećali kada su im rekli da testiraju njihovo poznavanje hrvatskog pravopisa i gramatike. Pa nisu to lektori ili osobe ovlaštene za davanje službenih izjava, već osobe koje pronađu informaciju i proslijede je korisnicima', rekla je Katarina Mindum, dopredsjednica sindikata. Osim jezičnih pitanja, zaposlenici su odgovarali na pitanja iz psihologije, piše Večernji list.

Utvrđivali su im emocionalnu kontrolu i kontrolu impulzivnosti te socijalnu prilagođenost. Nisu ih mimoišli ni testovi znanja na računalu te poznavanja jednog stranog jezika. Sindikati se pitaju čemu ti testovi i hoće li oni služiti kao alibi za eventualno kasnije otpuštanje onih koji ne zadovolje na testovima. 

U HŽ-u, pak, kažu da žele povećati vještine i sposobnost 15 informacijskih radnika, četiriju nadzornih zaposlenika i glavnog za reklamacije. Uputu o testiranju izdala je Uprava s direktorom Damirom Grgićem.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još