HAKERSKI NAPAD

Na webu zadarske općine srpska zastava i podsjetnik na žrtve 'Oluje'

10.09.2012 u 11:59

Bionic
Reading

Internetske stranice Općine Poličnik u Zadarskoj županiji našle su se na udaru nepoznatih hakera. Na stranicama je osvanula srpska zastava ispod koje je pisalo: 'Na žrtve se vrše otvoreni ili prikriveni pritisci kako bi one tj. žrtve zarad 'budućnosti, zajedničkog življenja, povratka i pomirenja' oprostili, zaboravili ili barem prestali svedočiti o zločinima nad sobom. 'Oluja' Ubijeno: 2.000 Proterano: 340.000 (Nekažnjavanje zločina jednako zločin.)'

U potpisu su šifrirana imena m1l05 i StRoNiX. Stranica je nakon napada još nedostupna.

Žitelji ovog kraja podnijeli su veliku žrtvu u Domovinskom ratu, a načelnik općine Davor Lončar (HDZ) poziva nadležne institucije da počinitelje privede pred lice pravde i najoštrije kazni. S druge strane politički oponenti iz Stranke Hrvatskog zajedništva Zadarske županije optužuju čelnike općine da su svjesno držali zastavu tri dana na svojim stranicama.

'Prozirni trikovi, obmana i licemjernost vlastodržaca općine Poličnik očituju se i preko postavljenih slika generala Ante Gotovine na nadvožnjacima u Poličniku i Murvici, a isti su kao zastupnici HDZ-a Antu Gotovinu transferirali u Haag, a druge branitelje - bojovnike osudili u Hrvatskoj. Opet na proziran način sakupljate poene za predstojeće lokalne izbore', piše SHZ u svom priopćenju.

Neslužbeno saznajemo kako su u jednakoj opasnosti od sličnih napada brojne stranice u Zadarskoj županiji koje je radila ista tvrtka zbog identičnog sigurnosnog propusta na njima koji nije na vrijeme ispravljen.