PRIORITETI U ZADARSKOJ BOLNICI

Za lijekove novca nema, za obnovu krovišta zgrade u kojoj stoluje ravnatelj ima

07.09.2012 u 16:04

Bionic
Reading

Zadarska bolnica nabavlja samo osnovne lijekove i sanira samo hitne slučajeve, a već sutra bi se mogla dogoditi nestašica lijekova s kojom se suočava varaždinska bolnica, izjavio je nedavno ravnatelj zadarske Opće bolnice Dario Nakić. Iznio je tada podatak da ustanova kojom on ravna samo veledrogerijama duguje 65 milijuna kuna. Ta mu činjenica nije smetala da desetak dana ranije, u jeku sukoba s resornim ministrom Rajkom Ostojićem kojeg optužuje da namjerava podmiriti sva dugovanja zadarske bolnice, a potom istom zavladati i na mjesto ravnatelja postaviti SDP-ov kadar, odobri početak radova na obnovi krovišta upravne zgrade u kojoj i sam stoluje

Podsjetimo, ministar Ostojić predložio je Nakićevu smjenu stavljajući mu na teret 11 nepravilnosti u radu, koje ravnatelj zadarske bolnice minorizira i naziva običnim formalnostima poput pravilnika o kućnom redu, imenima odjela, neusklađenosti sa statutom i prigovora da bolnica nema petog člana upravnog vijeća iz redova zaposlenika.

Vrijednost radova na obnovi krovišta iznosi 400.000 kuna, a bolnica kojoj je na čelu HDZ-ovac Nakić trošak će platiti novcem koji država preko Zadarske županije daje za tzv. decentralizirane potrebe u zdravstvu.