NAJAVIO ATENTAT PREKO FEJSA

Zbog prijetnji Josipoviću priveden maloljetnik

07.09.2012 u 16:32

Bionic
Reading

Vlada je jučer policiji prijavila korisnika Facebooka po imenu Cias Cološus Blatine zbog prijetnji predsjedniku Ivi Josipoviću i Vladi RH, a policija je danas privela maloljetnu osobu koju se sumnjiči da je prijetila predsjedniku RH

Prijetnja Vladi na njenoj stranici na Facebooku

Korisnik Facebooka jučer je u dva navrata objavio prijeteće postove na Vladinoj stranici. Jedna se odnosi na predsjednika Ivu Josipovića, a druga na Vladu.

U rečenici punoj pravopisnih grešaka korisnik Cias Cološus Blatine najprije je napisao: 'Napravit ću atentat na predsjednika Josipovića', a zatim je zaprijetio i da će 'dignuti u zrak zgradu vlade'.

'Čim su prijetnje uočene, korisniku je zabranjeno komentiranje na stranici te je slučaj prijavljen policiji koja će dalje ocijeniti ozbiljnost prijetnji', priopćili su iz Vlade.

'Obzirom na prijetnje koje su upućene na Facebook stranici Vlade RH, obavještavamo Vas da se u policiji na kriminalističkom istraživanju nalazi jedna maloljetna osoba. Napominjemo da je kriminalističko istraživanje još uvijek u tijeku i da je potrebno obaviti još niz dokaznih radnji. Detaljnije ćemo Vas izvijestiti nakon dovršetka kriminalističkog istraživanja', izvijestili su iz Ministarstva unutarnjih poslova.