Hrvatska KRIVCI ZA NAZI-ETIKETU

Thompson nije pustio novinare na koncert

  • Autor:
  • 8.12.2008 14:03:11
  • 8.12.2008 14:00:00

Marko Perković Thompson u nedjelju je u osječkoj sportskoj dvorani Zrinjevac održao koncert pred više od 4.000 svojih fanova. Koncertu nisu mogli prisustvovati novinari, koje je Thompson proglasio krivcima za to što je dobio epitet štovatelja nacizma

OSIJEK - Tijekom dvoipolsatne koncertne izvedbe, obožavatelji su od prve do zadnje minute pjevali Thompsonove hitove, uključujući i Čavoglave za koje je Thompson rekao: 'Izvodili smo ih 1991, izvodit ćemo ih i danas.'

Koncert nije propustio ni, još uvijek aktualni, osječki gradonačelnik Gordan Matković.

Za razliku od prošlog koncerta u Osijeku, ovaj put u potpunosti je izostala ustaška ikonografija. Medijima je pak ulaz u Zrinjevac bio zabranjen.

Iako je glasnogovornica Thompsonova menadžmenta Dijana Tičić obećala novinarima da će ih akreditacije čekati na ulazu u dvoranu, to se nije dogodilo. Umjesto akreditacije, dočekali su ih tek zaštitari, koji su im kazali da im je ulaz zabranjen, dok se glasnogovornica odlučila ne javljati na novinarske telefonske pozive, izvijestio je Jutarnji list.

Kada su zaštitari uočili dio fotoreportera, koji su uspjeli ući u dvoranu i snimiti nekoliko fotografija, morali su napustiti koncert u pratnji policije.

'Održali smo 90 koncerata na turneji i uvijek je prijateljska atmosfera, a poslije nas prozivaju za nacizam. Za to su krivi i neki novinari, koje zbog toga više neću puštati na koncerte', poručio je Thompson, nakon čega se kratko čulo 'cigani, cigani'.

Thompson je poručio da će onima koji pišu neistine otpjevati 'Neka nitko ne dira u moj mali dio svemira'.

Na ulaznicama za osječki koncert stajala je izričita zabrana snimanja slikovnih i zvučnih zapisa koncerta.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još