BITKA ZA ŽIVOT

Vratimo maloj Stephanie ukradeno djetinjstvo

07.09.2012 u 15:34

Bionic
Reading

Petogodišnja djevojčica Stephanie Milda iz Zadra, kojoj je početkom ove godine postavljena dijagnoza teške bolesti mozga, Arnold-Chiarijeve malformacije, mora na hitnu operaciju u Chicago. Ta neophodna operacija, da bi se spasio mladi život i vratilo ukradeno djetinjstvo, mora se obaviti u Duchossois Center for Advanced Medicine u Chicagu kod doktora Davida Frima, a potvrđena je nedavno, 30. kolovoza, i zakazana za 27. rujna

Roditelji, Anita, trgovkinja s produljenim pravom na porodiljnu naknadu na osnovi kćerkine dijagnoze, i Ivica, konobar u restoranu, nisu u mogućnosti u ovom kratkom vremenu sami prikupiti vrlo visoku svotu novca za operaciju, stoga mole sve dobre građane, društva, umjetnike i tvrtke voljne pomoći maloj Stephanie da prošire glas i osobno se uključe u akciju da bi se vratilo zdravlje petogodišnjoj djevojčici.

Stephanie Milda rođena je u Zagrebu 11. travnja 2007. godine. Roditelji su s vremenom primijetili da se njena motorika ne razvija kao ona u zdravog djeteta te je nakon brojnih pretraga utvrđeno da je Stephanie neurorizično dijete pa se započelo s brojnim terapijama na Goljaku, čime se njeno stanje poboljšalo.

Prošle godine kod Stephanie su se javile promjene u govoru, hodu, jake, učestale glavobolje i poteškoće s vidom. U siječnju 2012. godine, na ponovnim pretragama u KBC-u Sestara milosrdnica u Zagrebu, malenoj Stephanie postavljena je dijagnoza: Arnold-Chiarijeve malformacije (ACM), razvojne anomalije baze mozga zbog kojih određene moždane strukture srastaju u kanal leđne moždine. Zbog toga dolazi do poremećene cirkulacije moždane tekućine, likvora, a usporeno je i njegovo upijanje. Uz dijagnozu bolesti, kod Stephanie je pronađena cista između velikog i malog mozga. Liječnik je sugerirao roditeljima da se obavi hitna operacija jer postoji mogućnost da uslijed urastanja kosti u mali mozak malena Stephanie ostane paralizirana.

Operacija je obavljena u Zagrebu 8. ožujka 2012. godine, ali, nažalost, poboljšanja nema. Na upite zašto nema poboljšanja, liječnikov odgovor je bio da su to normalne postoperativne nuspojave. Međutim magnetska rezonanca obavljena 18. svibnja 2012. utvrdila je propuste u liječenju, isto kao i druga liječnička mišljenja iz Zagreba, Švicarske i SAD-a. Mogućnost da  operaciju u Americi sufinancira Hrvatski zavod za zdravstveno osiguranje (HZZO) nailazi na birokratske kočnice jer liječnik koji je obavio operaciju u Zagrebu pobija sva druga mišljenja te ne želi potpisati potrebnu dokumentaciju da bi roditelji mogli zatražiti pomoć u sufinanciranju troškova od mjerodavne institucije.

Svojom ustrajnošću i hrabrošću, da bi spasili svoju malenu princezu, pomoću prijateljskih veza i hrvatskog znanstvenika na sveučilištu u Chicagu stupili su u kontakt sa stručnjakom za tu opasnu bolest, dr. Davidom Frimom, a nedavno im je potvrđena operacija i zakazan termin te navedena visoka cijena troškova liječenja u Americi u iznosu od 250.000 američkih dolara, ne uključujući dodatne troškove.

Valja napomenuti da su u Zadru već u pripremi dobrotvorni koncerti za prikupljanje potrebnih sredstava.

Donacije se mogu uplatiti na žiroračun:

ERSTE & STEIERMARKISCHE BANK

ŽIRORAČUN BANKE 2402006-1031262160

CROATIA

S.W.I.F.T CODE ESBCHR22

STEPHANIE MILDA

BROJ RAČUNA 3102360581

IBAN HR8924020063102360581

S obzirom na visoke troškove operacije i vrlo kratak rok od potvrde datuma operacije do ključnog 27. rujna, hrabri roditelji i prijatelji, svjesni teške ekonomske situacije u zemlji i svijetu, mole za pomoć sve ljude dobre volje da i simboličnim iznosom, prema svojim mogućnostima, omoguće malenoj Stephanie normalan život.

Svima onima koji su već donirali saznavši za nesretnu sudbinu zadarske djevojčice od srca zahvaljujemo i napominjemo da je sukladno savjetu financijskih stručnjaka i propisima Republike Hrvatske za tu akciju otvoren poseban žiroračun za donacije na ime Stephanie Milda, a detalji cijele akcije dostupni su i na stranici na Facebooku: http://www.facebook.com/#!/anitaivica.milda

S roditeljima možete osobno kontaktirati na broj mobitela: 098/9772-080 ili e-poštom: anita.milda@gmail.com.