STAZIĆ BEZ KVORUMA

'Rončević je zaslužio da ga Mesić odlikuje'

15.05.2009 u 11:43

Bionic
Reading

Oporbeni članovi saborskog Povjerenstva za utvrđivanje činjenica o nabavi kamiona u MORH-u 2004. godine nisu uspjeli održati sjednicu na kojoj su trebali donijeti svoje zaključke, jer nisu imali kvoruma

Vladajući članovi imaju u Povjerenstvu većinu, a nisu se pojavili na sjednici jer su svoje zaključke donijeli u ponedjeljak. Predsjednik povjerenstva Nenad Stazić, očito iznerviran takvim ponašanjem, ironično je iznio tri prijedloga za koja vjeruje da bi ih i vladajući članovi prihvatili, jer to, kaže, proizlazi iz njihovih zaključaka, piše Večernji list.

Predložio je da 'predsjednik Republike odlikuje bivšeg ministra Rončevića nekim veleredom, jer je za Hrvatsku obavio odličan posao'. Nadalje, da se 'predloži glavnom tajniku NATO-a da Rončevića uzme za savjetnika, jer je šteta, kaže, da njegov talent ne dođe do izražaja. 'Jer su Hebrang i družina zaključili kako jedini Iveco i to samo ako se nabavlja preko Eurokamiona ima NATO certifikat za svoja vozila', istaknuo je Stazić.

U ozbiljnijem je tonu Stazić najavio pokušaj sazivanja nove sjednice za ponedjeljak, a dodao je i kako će predsjednika Sabora upozoriti da se nitko od vladajućih nije pojavio na današnjoj sjednici, i to bez isprike.

HNS-ov Goran Beus Richembergh smatra kako je ponašanje vladajućih klasičan primjer terora većine nad manjinom te da je većina povjerenstvo pretvorila u farsu.

'Netko od svjedoka je ordinarno lagao, Rončević, general Jozo Miličević ili general Josip Lucić. Htjeli smo ih sučeliti kako bi utvrdili tko je lagao, no većina nam to nije dopustila', rekao je Beus i dodao kako su se svojim postupcima vladajući narugali demokraciji.