HRVATSKI LABURISTI

'Na Plominu C vidi se mračna strana i nemoral politike i političara!'

06.09.2012 u 18:14

Bionic
Reading

Nansi Tireli, saborska zastupnica Hrvatskih laburista – Stranke rada, na konferenciji za novinare o Plominu C prozvala je vladajući IDS da igra dvostruku igru ustvrdivši da su i Kajin i Jakovčić dobro znali što piše u Planu 21

'Vlada ima pravo i obvezu predložiti energetske investicijske programe, ali optimalnog rješenja, u skladu sa zakonima Hrvatske i s pravom građana na suodlučivanje. Na kraju cijenu plaćamo svi, a veliki broj građana Labinštine i svojim zdravljem', kazala je na konferenciji za novinare u Labinu saborska zastupnica Hrvatskih laburista – Stranke rada Nansi Tireli, istaknuvši da Hrvatski laburisti u Istri, ali i u Zagrebu imaju isti stav o Plominnu C, a to je da su energetske potrebe Hrvatske strateški prioritet, no pritom je prozvala u Istri vladajući IDS da u pogledu TE Plomina igra dvostruku igru.


Kako reče, Jakovčić i Kajin vrlo su dobro znali što piše u Planu 21, a pogotovo ono što se odnosi na Istru. 'Ubiranje političkih bodova protivljenjem ugljenu pokazuje kako su ulaskom u Koaliciju imali očitu namjeru iskoristiti Plan 21 za svoju korist pred lokalne izbore. Jedno su prihvatili u Kukuriku koaliciji, a drugo zagovaraju u Istri. Pa kako da im onda vjerujemo? IDS u Zagrebu ili IDS u Istri čine isti ljudi sa svojim uvjerenjima', rekla je  Tireli.

Napomenula je da 'dvostruka igra u politici nikome nije novost', no i kako smatra da kao što su građani Hrvatske na prošlim izborima kaznili HDZ, vrijeme je da se i IDS suoči s nepovjerenjem birača zbog svoga dvoličja.
'Ne zanemarujemo zasluge IDS-a, pa i Jakovčića i Kajina za Istru. I HDZ je imao zasluga za državu, ali ga to ne opravdava od sustavne pljačke, od političkih zločina koji nastaju kada se privatni interesi maskiraju javnim dobrom', smatra Tireli.

Hrvatski laburisti smatraju da se na primjeru Plomina C vidi mračna strana i nemoral političara i politike. 'Jakovčić je u nekoliko navrata izjavio da će odstupiti s mjesta župana ako TE bude na ugljen. Izjavljivao je to, sada nam je to jasno, kada je već znao da će ugljen biti energent u novom bloku TE-e Plomin.

Svjedoci smo moralnih Kajinovih istupa i njegove osobne borbe protiv nemoralnog Jakovčića. Ispada da je Blok C došao dobro kao platforma IDS-ove predizborne kampanje. Građani će tako glasati ili za moralnog ili za nemoralnog člana IDS-a', rekla je Tireli, saborska zastupnica i povjerenica za Istru Hrvatskih laburista – Stranke rada.

No kako je istaknula, IDS nije jedini koji u Istri zagovara Referendum. Zagovaraju ga sve istarske političke opcije, a neke već puno dulje nego li IDS. Naime, zahtjev za raspisivanje Referenduma predan je predsjedniku Županijske skupštine Dini Kozlevcu prije više od godinu dana, ali nikad nije uvršten na dnevni red. 'Očito je bilo previše dugo vremena do lokalnih izbora i građani to ne bi parcipirali kao IDS-ovu pobjedu pa je Referendum aktualiziran sada i to od Savjeta IDS-a te tako postao borba za pravo i pravicu', napomenula je Tireli.