ČAČIĆ OPET O KONKURENTNOSTI

'Moraš biti kreten da misliš da je ova Vlada kriva za 2011. godinu'

06.09.2012 u 15:19

Bionic
Reading

Ministar gospodarstva Radimir Čačić osvrnuo se na investicijski plan Ine, ali i na napise u novinama koji su ga jutros nagnali da 'prizna' kako je Kukuriku vlada odgovorna za pad konkurentnosti u doba Kosoričine vlade 2011. godine

'Čitam na teletekstu, slušam i čitam u nekim novinama da pokušavam prebaciti odgovornost na prošlu Vladu za pad konkurentnosti. Neću više to raditi! Evo, ja i ova Vlada smo krivi za pad konkurentnosti 2011. godine. Stvarno netko mora biti potpuni kreten da to piše! Ništa ja ne pokušavam prebaciti, možda će naši rezultati biti još gori, ali to će biti rezultati za 2012. godinu', rekao je Čačić novinarima, bijesan zbog novinarskih interpretacija jučerašnje vijesti o hrvatskom padu konkurentnosti.

No novinare je danas zanimalo nešto sasvim drugo: ispunjava li MOL svoje investicijske obaveze u Ini ili ignorira naputke Vlade? 

'Ne bih rekao da ignorira jer su za 50 posto podigli razinu plana investicija, ali nažalost taj plan podbacuje i bit ćemo zadovoljni ako realiziramo 80 posto od predviđenog. Mogli su već početi s investicijama, ali nisu, no ozbiljna tvrtka mora imati alternativni scenarij za druge investicije – ako već ove ne funkcioniraju', rekao je Čačić ne otkrivajući ima li on nekakav 'plan B' za Inu.