Hrvatska NOVOKMET, RADMAN, RUNJIĆ...

Za glavnog ravnatelja HRT-a osam kandidata

Na natječaj za glavnog ravnatelja Hrvatske radiotelevizije (HRT) javilo se osam kandidata, za Programsko vijeće 32, a za Nadzorni odbor 20, doznaje se danas u saborskom Odboru za informiranje, informatizaciju i medije

U odboru nisu željeli otkriti imena kandidata o kojima će raspravljati na svojoj prvoj sjednici koja se, po neslužbenim informacijama, može očekivati za dva tjedna.

Neslužbeno se doznaje da su se za glavnog ravnatelja HRT-a kandidirali sadašnji vršitelj te dužnosti Domagoj Novokmet, zatim Goran Radman, bivši direktor Microsofta Hrvatska koji je bio direktor Televizije Zagreb od 1987. do 1990., te bivši glavni direktor programa Hrvatskog radija Duško Radić. Među kandidatima su i Zlatan Avar s HRT-a, bivši urednik Zabavnog programa RTL-a i vlasnika produkcijske kuće Fikcija Saša Runjić te Zoran Kalinić, Mario Kraljević i Goran Krmpotić.

Natječaj za izbor glavnog ravnatelja HRT-a objavljen je 16. srpnja, a primale su se kandidature zaključno s 30. kolovozom.

Za Glavnog ravnatelja HRT-a može biti izabrana osoba koja je hrvatski državljanin, ima završen sveučilišni diplomski studij ili s njim izjednačen studij, aktivno znanje najmanje jednoga svjetskog jezika (obvezno engleskog jezika), ima najmanje deset godina iskustva na odgovornim poslovima u medijima ili drugim poslovnim sustavima, poznaje medijsko zakonodavstvo i nove informacijske tehnologije, te je predložila najbolji program rada i upravljanja HRT-om za predstojeće mandatno razdoblje. Mandat Glavnog ravnatelja HRT-a je pet godina.

Nakon što s kandidatima koji ispunjavaju uvjete predviđene Zakonom i Statutom HRT-a obavi razgovor, Odbor će Saboru podnijeti prijedlog za imenovanje glavnog ravnatelja HRT-a, a Sabor ga imenuje većinom glasova svih zastupnika.

Predsjednik odbora Branko Vukšić ranije je izjavio kako očekuje da bi novi glavni ravnatelj HRT-a mogao biti izabran do kraja listopada.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još