CAMMEO, RADIO TAXI ILI EKO TAXI

Širi se zagrebačko taksi tržište. Tko će dobiti nove dozvole?

05.09.2012 u 07:34

Bionic
Reading

Nakon što se Oryx Taksi prije pola godine povukao iz ove djelatnosti, Grad Zagreb jučer je uputio javni poziv za podnošenje zahtjeva za novih dvjesto dozvola za taksiranje u glavnom gradu. Kako doznajemo, interes je velik. Nove dozvole očekuje i Radio Taxi Zagreb i Taxi Cammeo, kao i Eko Taxi

'U svakom ćemo se slučaju javiti na natječaj. Imamo velik broj zainteresiranih među našim članovima, ali javljaju nam se i bivši zaposlenici Oryx Taxija i Taxi Cammea koji nam se žele pridružiti i postati vlasnici novih dozvola', rekao je za tportal predsjednik udruženja Željko Petković. Očekuje da će većina, od dvjesto novih dozvola završiti upravo u njihovim rukama, jer su ovi, kaže, najveći prijevoznik s oko tisući dozvola za taksiranje, tj. vozila.

Od Vladimora Minovskog, direktora Taxi Cammea pak doznajemo kako će se oni prijaviti za 123 nove dozvole. Ako ih dobiju, na području Zagreba i okolice imali bismo ukupno 270 dozvola za taksiranje. Ako im se taj plan i ostvari, zaposlili bi, kažu, dvjesto novih vozača.


'Tvrtka Taxi Cammeo posjeduje sve potrebne licence i dozvole za proširenje voznog parka, taksi usluge u Gradu Zagrebu pružamo od travnja 2011., a od tada prevezli smo oko 4,2 milijuna putnika, dakle fiktivno gledano - cijelu jednu Hrvatsku. Naši putnici su prepoznali trud koji ulažemo kako bi pružili najkvalitetniju moguću taksi uslugu. Povećanje broja vozila naš je zalog njima da ćemo istom poslovnom filozofijom nastaviti i dalje. Ljestvicu kvalitete smo podigli visoko te kontinuirano radimo na unapređenju naših usluga i standarda', poručuju iz Cammea.

Za nove dozvole, tj. širenje poslovanja, spremni su i u Eko Taxiju. Sigurno će se, kažu, javiti na natječaj te tražiti 50 dozvola, a možda i više. Trenutačno imaju stotinu zaposlenika, a do kraja godine će se, kažu, njihov broj povećati na stotinu i pedeset.

Radimo na unapređenju i djelomičnoj automatizaciji dispečerskog sustava kako bismo pojednostavili i ubrzali dodjeljivanje vožnji. I dalje ćemo ustrajati u promicanju očuvanja okoliša te ćemo, u suradnji s našim strateškim partnerima, i sljedeće proširenje voznog parka popratiti većinom hibridnim vozilima. U posljednjih deset mjeseci dobili smo dvije nagrade za razvoj zelenog gospodarstva i doprinos smanjenju emisije CO2 koje nam je uručio pomoćnik ministra za zaštitu okoliša', poručuju iz Eko Taxija.

Ulazi li i TRCZ na tržište?

Krajem lipnja Tehničko-remontni centar Zagreb (TRCZ), kojem je osnovna djelatnost prodaja rabljenih vozila, najavio je mogući ulazak na zagrebačko tržište taksija po raspisivanju natječaja za nove dozvole. Zatražili smo njihov komentar, no do zaključenja teksta nismo ga dobili.