OPTUŽEN ZA KORUPCIJU

Čobankoviću skidaju imunitet zbog slučaja Planinska?

04.09.2012 u 10:10

Bionic
Reading

Mandatno-imunitetno povjerenstvo (MIP) Hrvatskog sabora odlučivat će o zahtjevu DORH-a za davanjem odobrenja za pokretanje kaznenog postupka protiv HDZ-ovog zastupnika Petra Čobankovića, optuženog za korupcijsku aferu Planinska

Bivši ministar regionalnog razvoja Čobanković trećeoptuženi je u USKOK-ovoj optužnici za spornu prodaju zgrade u Planinskoj ulici u Zagrebu 2009.

Prvooptuženi je bivši premijer Ivo Sanader, a optuženi su i bivši HDZ-ov saborski zastupnik Stjepan Fiolić te glavni direktor Inženjerskog biroa Mladen Mlinarević. Optužnicom ih se tereti da su Ministarstvu regionalnog razvoja, šumarstva i vodnoga gospodarstva prodali nekretninu u Planinskoj ulici po znatno većoj cijeni od tržišne i time oštetili državu za 37,9 milijuna kuna.

Bivši premijer Sanader povodom podizanja optužnice za slučaj Planinska jučer je napao glavnog državnog odvjetnika Mladena Bajića, optuživši ga da vodi križarski rat protiv njega. Prema svoja dva donedavna stranačka druga koji su svjedočili protiv njega bio je puno blaži: za Stjepana Fiolića rekao je da smatra da se radi o ucjenama i da je rekao sve što je rekao jer su ga ucjenjivali da će mu zatvoriti ženu i da će dobiti devet godina zatvora. Isto misli i za Petra Čobankovića.