HOS-OVCI I ČASNICI HV-A

Cijela podružnica HSP-a prešla u osječki HDZ

03.09.2012 u 12:23

Bionic
Reading

Osječki HDZ danas se pohvalio prelaskom cijele podružnice HSP-a Višnjevac u svoje redove, čime se nastavlja pregrupiranje na osječkoj političkoj pozornici uoči lokalnih izbora u svibnju 2013. godine

U HDZ je prešlo 17 članova višnjevačkog ogranka, za koji predsjednik osječkog HDZ-a Damir Kramarić kaže da je bio najjači HSP-ov temeljni ogranak, sastavljen od nekolicine istaknutih boraca i časnika HOS-a i HV-a. Novinarima su pokazali i 186 pristupnica novih članova stranci za nešto više od mjesec dana, otkako je izabrano novo vodstvo GO-a Osijek.

'S ovim ljudima očekujem velik uspjeh na lokalnih izborima. Bez HDZ-a se više neće moći sastaviti vlast u Osijeku. Kako bismo pokazali što možemo ponuditi biračima, ubrzo ćemo osnovati i gradsku vladu u sjeni', najavio je Damir Kramarić i izrazio otvorenost za dogovore o predizbornoj koaliciji sa svima koji uistinu žele napredak gradu.

To se ipak ne odnosi na vladajući HDSSB, za koji smatra da će izigranim biračima morati platiti visok račun, budući da za više od tri godine obnašanja vlasti nisu realizirali nijedan ozbiljniji projekt u gradu.

Za dvadesetak dana najavio je i objavu imena HDZ-ova kandidata za gradonačelnika, a kreće i utrka unutar stranke za kandidata za predsjednika Mladeži grada Osijeka.

Kao razlog prelaska istaknutih članova višnjevačke podružnice HSP-a u HDZ, bivši član Predsjedništva osječkog HSP-a, Predrag Borovec, naveo je nedovoljno razumijevanja aktualnog vrha svoje bivše stranke prema njima i njihovu radu, zbog čega su još prije dva tjedna napustili HSP, a s današnjim danom postali članovi HDZ-a.

Josip Vuković, aktualni predsjednik osječkog HSP-a, najavio je da će o njihovom odlasku govoriti na sutrašnjoj konferenciji za novinare, a Daniel Srb, predsjednik stranke, i taj je transfer obrazložio osobnim interesima svojih bivših stranačkih kolega koje im u HSP-u nisu mogli zadovoljiti.