UGODNO KASNO LJETO

Nešto pljuskova do četvrtka, potom sunčano do +30

03.09.2012 u 11:27

Bionic
Reading

Prvi dio tjedna još možemo očekivati povremene kiše i pljuskove, osobito na Jadranu, međutim, nakon četvrtka, uključujući i u dane vikenda, posvuda će biti sunčano i suho uz ugodne temperature do 30 °C, najavljuju prognostičari

Utorak će u kopnenom području biti djelomično sunčan i suh uz visoke temperature zraka. Mala mogućnost pokoje kapi kiše ili pljuska postojat će u gorskom dijelu Hrvatske. Puhat će slab do umjeren sjeverni i sjeveroistočni vjetar. Jutarnja temperatura kretat će se od 13 do 18 °C, a najviša dnevna od 25 do 30 °C, u Slavoniji možda i malo viša.

Na Jadranu će u utorak biti pretežno oblačno s kraćim sunčanim razdobljima kojih će više biti na jugu. Na srednjem i sjevernom dijelu Jadrana mogući su kiša ili pljuskovi s grmljavinom. Na sjevernom Jadranu puhat će umjerena bura, podno Velebita s jakim udarima, a u Dalmaciji umjereno ponegdje i pojačano jugo. Jutarnja temperatura bit će od 19 do 24 °C, a najviša dnevna od 26 do 30 °C, u Zagori ponegdje do 32.

U srijedu će u kopnenom području postupno biti sve oblačnije, mjestimice uz kišu ili kratkotrajne pljuskove. Vjetar će biti slab do umjeren sjeveroistočni. Jutarnja temperatura bit će bez već promjene. Najviša dnevna u većini mjesta bit će dva do tri stupnja niža nego u utorak.

I na Jadranu će u srijedu biti promjenjive naoblake, mjestimice uz kišu ili pljuskove s grmljavinom. Na sjevernom Jadranu puhat će umjerena bura i istočnjak, a u Dalmaciji umjereno jugo. Temperature zraka bit će između 25 i 29 °C.

U četvrtak će još uvijek biti promjenjivo. Uz više oblaka mjestimice može biti malo kiše ili pljuskova. Poslijepodne se očekuje više sunčanog vremena. Do kraja dana duž većeg dijela obale zapuhat će umjerena a ponegdje i jaka bura. Temperatura zraka u kopnenom području kretat će se između 20 i 25 °C, a na Jadranu od 25 do 29 °C.

U petak i u dane vikenda očekuje se suho, stabilno, sunčano vrijeme u cijeloj zemlji. Na Jadranu će puhati povremeno umjerena bura, a u kopnenom području sjeveroistočnjak. Jutra će biti svježija osobito u kopnenom području, a dnevne temperature bit će primjerene početku rujna - na kopnu od 22 do 27 °C, a na Jadranu od 25 do 30 °C, rekao je Kristijan Božarov, predsjednik udruge Crometeo.