POPLAVLJEN KERUM

Zadrani zaigrali vaterpolo ispred crkve Sv. Donata

01.09.2012 u 17:58

Bionic
Reading

U jutarnjem petosatnom grmljavinskom nevremenu koje je zahvatilo Zadar palo je 90 litara kiše po kvadratnom metru, kazuju podaci Meteorološke postaje Zadar na Puntamiki

Prema stručnom objašnjenju, uglavljeni grmljavinski oblak prekrio je Zadar i na njega ispuštao oborine od pet do 10 sati ujutro. Posljedice su nesagledive. U gradskom predjelu Relja poplavljena je Kerumova trgovina, a na platou ispred crkve Sv. Donata stvorilo se jezero koje se protezalo do Stupa srama dubine 40-ak cm.

Po onoj narodnoj 'udri brigu na veselje', veseli Zadrani su u umjetno jezero dovezli gumeni brod i golove te zaigrali vaterpolo na plitkom. Za mnogobrojne turiste bila je to atrakcija koju nisu propustili ovjekovječiti fotoaparatima i kamerama. Neka se zna da su bili na odmoru u zemlji olimpijskih vaterpolskih pobjednika.

Današnje nevrijeme podsjetilo je na slučaj koji se zbio daleke 1986. godine kada je iz tako uglavljenog oblaka na Zadar palo preko 300 litara kiše koja je stvorila akumulaciju vode na tlu od 34 centimetara visine.