DINKO BURIĆ:

'Napad na HDSSB izrežirali su Karamarko i Đapić'

31.08.2012 u 14:49

Bionic
Reading

Počasni predsjednik HSP-a Ante Đapić i šef HDZ-a Tomislav Karamarko zajedno razrađuju strategiju kako bi Đapić na idućim lokalnim izborima bio kandidat za gradonačelnika Osijeka. Ustvrdio je to saborski zastupnik HDSSB-a Dinko Burić

Čelnici Glavaševe stranke žestoko su se obrušili na pravaše, reagirajući na istup HSP-ova Josipa Vukovića koji je na konferenciju za novinare dan prije donio akumulator, selotejp i bocu sumporne kiseline. Aludirao je tako na ratne zločine u Osijeku, za koje je osuđen Branimir Glavaš, ali i reagirao na nedavni prelazak nekoliko članova njegove stranke u HDSSB. I taj je napad, smatra Burić, izrežiran na relaciji Đapić – Karamarko.

'U HSP-u održavaju tiskovnu konferenciju kao da im je scenarij pisao Savo Štrbac. U HSP-u se, nažalost, još samo latinicom piše, ali ćirilicom diše. Neće biti iznenađenja ako uskoro vodstvo HSP-a dobije poziv od Save Štrbca da postanu počasni članovi njegova Veritasa', izjavio je Burić.

HDSSB-ovci su istaknuli kako se Ante Starčević 'vjerojatno okreće u grobu' zbog kraha na izborima, 'sudskih postupaka i onoga što su od stranke napravili'.'Svi znaju da je Glavaš žrtva montiranog političkog procesa, a nakon jučerašnje pressice, siguran sam da su i HSP-ovci imali svoje prste i u montiranju tog procesa', izjavio je HDSSB-ov Krešimir Bubalo.

Đapić i Vuković, dodao je, 'nemaju pravo pričati o poštenju'. 'Vuković je osuđen za svoj rad u Saponiji. USKOK i DORH trebali bi se pozabaviti i time što je na brzinu izgradio svoj hotel', nastavio je Bubalo.

'U pravu je Vuković kada kaže da je u doba kada je Đapić bio na čelu grada nastao uzlet u Osijeku. Jest, ali radi se o uzletu u imovinskim karticama brojnih HSP-ovih dužnosnika koji je završio sunovratom', istaknuo je, pak, Burić. Na žestokim riječima nije štedio ni Ivan Drmić. 'Razmišljamo o tome da podnesemo tužbu protiv Odjela psihijatrije KBC-a Osijek jer u normalnoj i uređenoj demokratskoj državi ne bi se dopustilo da njihovi pacijenti bauljaju i tumaraju po gradu, da se infiltriraju među novinare, druge građane, a pojedinci se čak javljaju i u političkom životu', naveo je Drmić. On je novinarima pokazao i fotografiju Krunoslava Fehira, krunskog svjedoka protiv Branimira Glavaša, koji u rukama drži grb HOS-a.

'Upoznat ćemo vas s nastavkom njegova zbrinjavanja, njegove sprege s Karamarkom i na koji je način naplatio svoje svjedočenje u procesu Glavašu', zaključio je Drmić, nazvavši Fehira psihopatom.