NOVA IMENOVANJA

Doznajte tko su novi šefovi hrvatske policije

30.08.2012 u 13:25

Bionic
Reading

Glavni ravnatelj policije Vlado Dominić predstavio je danas u Ravnateljstvu policije novoimenovanu dvojicu zamjenika - za opću sigurnost Dražena Viteza i za kriminalitet Zvonimira Vnučeca te trojicu pomoćnika - načelnika Uprave policije Krunoslava Borovca, načelnika Uprave za granicu Zlatka Sokolara i načelnika Uprave kriminalističke policije Vitomira Bijelića

Glavni ravnatelj Dominić istaknuo je kako je izbor proveden na transparentan način između 123 prijavljena kandidata nakon testiranja i obavljenih intervjua kako bi se dobili najbolji kandidati.

Zamjenik glavnog ravnatelja Dražen Vitez najavio je nastavak profesionalnog i odgovornog rada te u svom radu prioritetnim označio povećanje sigurnosti prometa na cestama i nastojanje smanjenja broja poginulih u prometu kao i prevenciju kaznenih djela i prekršaja. Što se tiče granične policije u svjetlu ulaska u Hrvatske u Europsku uniju i uvođenja schengenskog režima na granicama najavio je stvaranje uvjeta za primjenu svih potrebnih propisa za nesmetan protok robe i ljudi, ali i sprječavanja prekograničnog kriminaliteta.


Zamjenik glavnog ravnatelja za kriminalitet Zvonimir Vnučec naglasio je da se krim policija treba usavršavati i razvijati uz daljnju edukaciju i da je imenovanje provedeno na način da svatko sukladno svojim sposobnostima može ostvariti policijsku karijeru.

Načelnik Uprave kriminalističke policije Vitomir Bijelić zauzet će se za fleksibilnost krim policije i prilagodljivost u odnosu na pravne propise i nastojati poboljšati rezultate. Također je najavio borbu protiv cyber kriminala te razrješavanje kaznenih djela počinjenih u procesu pretvorbe i privatizacije i slučajeva ratnog profiterstva.

Načelnik Uprave za policiju Krunoslav Borovec istaknuo je policija treba biti javni servis građana koji će dati ocjenu jesu li u tom poslu uspjeli ili ne. Napomenuo je da je tek 1,8 posto ukupnog stanovništva povezano s kriminalom kao počinitelji ili žrtve te se založio za smanjenje broja poginulih u prometu na manje od 300 godišnje.

Načelnik Uprave za granicu Zlatko Sokolar priroitetnim je označio finaliziranje priprema za uvođenje schengenskog režima na granici te jačanje agencijske i međunarodne suradnje i dodatno unaprjeđenje sigurnosti na granicama.

Na novinarski upit u vezi slučaja načelnika karlovačke policije Josipa Čelića, za kojeg mediji navode da je na sumnjiv način stekao brojne nekretnine, glavni ravnatelj Vlado Dominić odgovorio je da unutarnja kontrola u suradnji s djelatnicima krim policije radi na tom slučaju te se očekuju prva izvješća.